[#1] Brak odswiezania obrazka tła pod oknem w Dopusie
Czesc

Sam nie wiem co zrobilem ale efekt jest jak na filmie:

ktos powie gdzie szukac przyczyny / jak to naprawic ?
Wczesniej (5 miesiecy temu) dzialalo poprawnie a chyba niczego nie dodawalem do systemu.
[#2] Re: Brak odswiezania obrazka tła pod oknem w Dopusie

@peceha, post #1

Ja bym sugerował za mało pamięci graficznej, ale się nie znam. Tak mi się robiło na lapku jak bym za dużo na maluchu otworzył.
[#3] Re: Brak odswiezania obrazka tła pod oknem w Dopusie

@KM, post #2

Nie, pamieci nie brakuje.
No i to naprawde dzialalo a tu masz... wlaczam amige po pewnym czasie nieuzywania i prosze.
[#4] Re: Brak odswiezania obrazka tła pod oknem w Dopusie

@peceha, post #1

Czy tak się dzieje w każdej rozdzialce ? Pal , dblpal itp.
Jeśli masz to wyłącz , fblit, MCP, blazewpc i podobne programy.
Dopus nie ma jakieś opcji z podwójnym buforowaniem grafiki ?
[#5] Re: Brak odswiezania obrazka tła pod oknem w Dopusie

@Norbert, post #4

W s-s mam tylko to (innych dodatkow nie uzywam):

niestety zakomentowanie tego nie pomoglo

a w user startup mam:

i okazazalo sie ze po zakomentowaniu SMARTWIN wszystko dziala jak nalezy

Nic z tego nie rozumiem bo ja tych "pchelek" nie ruszalem od wiekow i to zawsze dzialalo a tu nagle padlo.

Ale dzieki za pomysl bo wlasciwie bym nawet tam nie sprawdzal skoro zawsze bylo dobrze.
Sam podejrzewalem Dopusa.
[#6] Re: Brak odswiezania obrazka tła pod oknem w Dopusie

@peceha, post #5

A nie zmieniłeś na nowszą wersję?
Może okazać się że należy podać dodatkowy parametr, który wcześniej był domyślny.
[#7] Re: Brak odswiezania obrazka tła pod oknem w Dopusie

@Norbert, post #6

Nie, nie zmienialem.
Ale prawde powiedziawszy to ja nie potrzebuje tego smartWin bo i tak uzywam Dopusa a ten otwiera okna jako "smart" natywnie (chyba ze w ustawieniach zaznacze by otwieral jako "simple") - wiec "nie ma tego zlego coby na dobre nie wyszlo" he
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem