[#1] nagrywanie obrazów *.adf, *.dms na dyskietki
Szukam programów na Amigę kopiujących zawartość obrazów dyskietek na dyskiętkę 3,5", podobnych do "adf2disk". Miałem kiedyś taki fajny graficzny ale nie pamiętam nazwy.
[#2] Re: nagrywanie obrazów *.adf, *.dms na dyskietki

@companiero, post #1

Tutaj masz fajny frontend intuition do DMS:

http://aminet.net/package/util/arc/DMSUI20

A ADFy można zapisywać programem TrackDOS (również ma interfejs intuition). Ja używam i sobie cenię. Autorem jest Nic Wilson:

http://aminet.net/package/disk/misc/TrackDOS

Ostatnia aktualizacja: 23.09.2018 21:56:24 przez Hexmage960
[#3] Re: nagrywanie obrazów *.adf, *.dms na dyskietki

@companiero, post #1

Aminet TransADF.
Gui osobno tez2 na aminecie.
[#4] Re: nagrywanie obrazów *.adf, *.dms na dyskietki

@companiero, post #1

Najleprzy według mnie to TSGui. Obsługuje ADF.y i DMS.y . Warto w katalogu C miec najnowszą wersje DMSa.
link
link
OK
[#5] Re: nagrywanie obrazów *.adf, *.dms na dyskietki

@companiero, post #1

W przypadku nagrywania ADF robię tak: do C wrzucam adf2disk zmieniam nazwę na a2d (aby było mniej pisania), jak jestem w katalogu z plikiem ADF do nagrania do po prostu na nim klikam myszką i naciskam SHIFT + strzałka w lewo (aby się przenieść na początek polecenia), wpisuję a2d i enter, ADF nagrywa się na dyskietce w stacji DF0.
Z plikami DMS jeszcze się nie bawiłem.

Ostatnia aktualizacja: 24.09.2018 08:43:04 przez Adinfo
[#6] Re: nagrywanie obrazów *.adf, *.dms na dyskietki

@Adinfo, post #5

Do DMS używałem Device-Masher System 2.04. Fajny program z GUI.

Niżej masz linka do tutoriala, co się z czym je:

Przenoszenie obrazów dyskietek
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem