[#1] Monitor commodore
Miałby może ktoś pomysł jak wyrównać zdarta farbę ze zdjęcia. Chciałem wyczyścić przycisk i chyba zbyt mocno szorowałem bo zeszła cała farba. Zdjęcie może tego bardzo nie oddaje ale w rzeczywistości kiepsko to wygląda.
[#2] Re: Monitor commodore

@Czapa, post #1

Tutaj lepiej widać.
[#3] Re: Monitor commodore

@Czapa, post #1

Takimi p******ami sie zajmowac... wstyd
i tak za jakis czas wszystko zzolknie i zbrzydnieje, najwazniejsze zeby Monitor dzialal jak najdluzej z Amiga oczywiscie.
[#4] Re: Monitor commodore

@Czapa, post #2

Niektórym to się od dobrobytu chyba we łbie przewraca
Serio to taki gigantyczny problem?? Wielu miłośnikow retro kupuje sprzet w wiele gorszym wizualnym stanie, tylko dlatego że jest taniej albo nawet biorą totalne ruiny i stawiają na nogi,a tu taki gigantyczny problem z 1cm śladem przetartej farby.
Ta "straszna skaza" wyglada z daleka jak refleks/odbicie światła i serio da się z czymś takim życ OK
[#5] Re: Monitor commodore

@Czapa, post #1

A może by tak po prostu wybielić/odżółcić resztę to się wszystko wyrówna? Wiem, że monitor to duże powierzchnie i trzeba to robić na raty, ale da się.
[#6] Re: Monitor commodore

@perinoid, post #5

Problem jest w tym że to od izopropanolu zeszła jakby ta farba i jest goły biały plastik. Chyba musi tak jednak zostać. Szkoda tylko że to moja robota :(
[#7] Re: Monitor commodore

@Czapa, post #6

Idealnie tak jak było fabrycznie już nie będzie.
Możesz psiknąć farbą w sprayu - trzeba dobrać kolor.
Taka farba nie będzie jednak zbytnio trwała, no i faktura będzie inna.
Generalnie najlepiej i najtaniej zostawić tak jak jest.

Jak jesteś wielkim pedantem i liczy się każdy detal, to poluj na serwisach aukcyjnych na monitor w idealnym stanie. Jak upolujesz, to swój sprzedaj/zachowaj na zapas.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem