[#1] Gotek modyfikacje
Witam,
jaki głośniczki/speaker można podłączyć do goteka?
Gdzie się podłącza 3 przycisk?
Sprawdzałem na stronie goteka FF ale coś nie widzę info gdzie podłączyć przycisk i jaki głośniczek można podłączyć. Jak coś przeoczyłem to przepraszam i mnie nakierujcie. Przycisk niby do pinów JA ale nie kumam. Super elektronik nie jestem więc wybaczcie:(
I jeszcze jedno, nie mam czerwonej diody (moja wersja goteka jej nie ma), pewnie to od powera. Gdzie ją podłączyć gdybym ją chciał?

Ostatnia aktualizacja: 28.09.2018 22:33:14 przez BATSZAMAN

Ostatnia aktualizacja: 28.09.2018 22:46:11 przez BATSZAMAN
[#2] Re: Gotek modyfikacje

@BATSZAMAN, post #1

czerwona kolo zielonej, sa punkty lutownicze, buzzer to chyba taki z plyty glownej od pc
[#3] Re: Gotek modyfikacje

@BATSZAMAN, post #1

Tu masz dokładnie z obrazkami: link
[#4] Re: Gotek modyfikacje

@Mq, post #3

Czy ktoś próbował podłączyć inny głośniczek do goteka poza piezoelektrycznym, np. ze słuchawek? Jest taka możliwość?
[#5] Re: Gotek modyfikacje

@BATSZAMAN, post #4

ja podłączyłem taki PC Speaker du... duży taki :)
i działa. Pyrka sobie.
[#6] Re: Gotek modyfikacje

@softiron, post #5

Właśnie chodzi mi o prykanie. Na większości filmów jakie widziałem to ten dźwięk jest słaby. Ale na jednym ktoś zamontował nie wiem jaki głośniczek ale bardzo fajnie to dźwięczało. A gdzie podłączyć masę a gdzie plus do pinów JB, który to co? Nie jestem jakimś "Wielkim elektronikiem" z Pana Kleksa hehehe wiec stąd moje pytanie:) Oczywiście mając schemat potrafię coś tam zlutować:)
[#7] Re: Gotek modyfikacje

@BATSZAMAN, post #6

ja nie potrafie zlutować nic.
zwyczajnie wpialem sie w dwa piny wtyczka com ja mial doczepiona do kabli glosniczka. tak jak z obrazkowej instrukcji podpinania tego piezo cos tam. Głośność zdaje da się ustawić z poziomu programu. W opcjach jest.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem