[#1] Problem z adf sender terminalem !! prosze o pomoc !!
A wiec dostalem Hombre, pozdrawiam. No i zalanczam Transwarpa i adf sender terminala. wpisuje po stronie amigi tranwarp -w -ser: -b 14400 -1 no i wkladam pusty dysk i daje enter. Na senderu mam com2 ta sama szybkosc no i daje send, wybieram adfa i nic. Nie przesyla sie nic. Ciagle 0% a na ami track:0.
PROSZE O POMOC !!!!!!!
[#2] Re: Problem z adf sender terminalem !! prosze o pomoc !!

@Zel93, post #1

Sprawdź, czy port com2 to port na pewno com2.
Port com w PC może działać w różnych trybach np. wcale nie musi być comem a np. IrDA. Sprawdź w BIOSie czy tryb pracy portu com nie jest czasem ustawiony na ww. IRDę. Jeżeli tak to przestaw w tryb COM i po kłopocie :)
[#3] Re: Problem z adf sender terminalem !! prosze o pomoc !!

@APC74, post #2

Na 100% to jest ten com, irdy nie mam w kompie. To cos innego. Prosze o szybka odpowiedz.
[#4] Re: Problem z adf sender terminalem !! prosze o pomoc !!

@Zel93, post #3

Ja też nie mam IRDY a producent domyślnie ustawił mi w BIOSie com2 na IRDE i dziwiłem się dlaczego telefon pod jednym comem działa apod innym nie. To jest chyba ustawienie domyślne w BIOSie - COM1 ustawiony na com, COM2 na IRDA. Spotkałem się z nim (takim właśnie ustawieniem) w kilkudziesięciu płytach. Sprawdź ten BIOS.
[#5] Re: Problem z adf sender terminalem !! prosze o pomoc !!

@APC74, post #4

Ehh to nie to. Sprawdzalem, nie ma zadnych ustawien co do com, jedynie na jakim irq. Nie no co moze byc nie tak ??!! :((
[#6] Re: Problem z adf sender terminalem !! prosze o pomoc !!

@Zel93, post #5

juz dziala, przpielem na com1 i ustawilem kontrole przeplywu na Xon/Xoff. Yeee =].
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem