[#1] 90 sekundowy poradnik jak zainstalować 4GB kartę CF jako twardy dysk :)
Tyle poradnikow w sieci po 50kb textu z 80 obrazkami jak postawic twardy dysk z systemem na karcie CF, na dodatek prawie wszedzie polecaja uzyc do tego WinUAE, a tak na serio to 90 sekund roboty na prawdziwej Amidze :)

Boot systemu 30 sekund + cala operacja 90 sekund czyli:
- wlozenie pustej karty CF do Amigi
- boot systemu (w tym przypadku z mapowanym kickiem, dlatego idzie 30 sekund az)
- odpalenie hdtoolbox i partycjonowanie
- ustawienie odpowiedniego maxtransfer do 2 partycji
- format 2 partycji
- Skopiowanie calego Workbench 3.1 na partycje systemowa

i gotowe. Poltorej minuty mi z tym schodzi :)

Ostatnia aktualizacja: 17.10.2018 00:25:44 przez sordan
[#2] Re: 90 sekundowy poradnik jak zainstalować 4GB kartę CF jako twardy dysk :)

@sordan, post #1

Ale w tym wypadku musisz mieć juz jakis dysk w Amidze z sensownym HDToolboxem, na WB31/Install31 z HDToolboxem u mnie nie da sie ustawić żadnych parametrow dla karty CF (chociaz karte widzi).

Muszę nagrać podobny filmik jak partycjonuje CFke pod MorphOSem, pewnie czasowo wyjdzie podobnie.
[#3] Re: 90 sekundowy poradnik jak zainstalować 4GB kartę CF jako twardy dysk :)

@michal_zukowski, post #2

Tak, to troche takie "cwaniakowanie", bo tak na serio to caly warsztat jest juz przygotowany.

Muszę nagrać podobny filmik jak partycjonuje CFke pod MorphOSem, pewnie czasowo wyjdzie podobnie.

Dajesz! Jestem ciekawy czy to pobijesz :) Ale raczej na pewno. Sam boot systemu + skopiowanie calego WB3.1 bedzie trwal znacznie mniej niz na Amidze 1200 bez FastATA. Moglbym zaoszczedzic jeszcze jakies 15 sekund i nie mapowac ROMu, ale nie chcialo mi sie az tak :)

Ostatnia aktualizacja: 17.10.2018 01:13:37 przez sordan
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem