witam,
przeszukiwałem forum, ale znalazłem jedynie szczątkowe informacje związane z moim problemem... Dziś zacząłem działać z whdload'em, ale np. żadnej gry jeszcze do końca nie zainstalowałem, gdyż najprawdopodobniej mam za mało pamięci (goła A1200+ROM3.1+HDD). Zacząłem się też dziś "bawić" z pamięcią compact flash. Do przegrywania plików PC->Amiga - działa bez zastrzeżeń, ale czy można jej użyć jako pamięć operacyjną, żeby można było np. odpalić whdload? W prepcard jest taka opcja "prepare as system RAM", ale po kliknięciu "continue" na zapytanie, czy aby na pewno usunąc wszystkie dane - wypisuje komunikat, że karta jest "write protected". Można coś z tym zrobić? :)
i drugie pytanie: czy można zainstalować grę z obrazów dyskietek (.adf) jeśli mieści sie ona na paru dyskietkach (czyli jest parę .adfów)? Niekiedy podczas instalacji instalator pyta się skad czytać dane i można ustawić "enter drive" i wybrać np. katalog z .adf. Ale poźniej poprosi o kolejny dysk i już jest gorzej - "nie wie", że kolejny plik .adf jest w tym samym katalogu... i domaga się go w df0:
dzięki za odpowiedź!