[#31] Re: co kupić A500 czy A1200

@zijacek, post #30

Muszę przyznać, że przeraża mnie ilość kolorów na A500, a małe, że współczesne A500 i tak w większości są już podrasowane chyba
Ja mimo wszystko mam pomysł z 3D więc i tak na gołej A500 nie da rady
[#32] Re: co kupić A500 czy A1200

@Kwahu, post #31

Jak masz pomysl na 3D, to wogole odpusc sobie Amige.

Amigowe 3D jest dla uber koderow (nadludzi) a nie dla przecietniakow.
Wiekszosc 3D na Amidze to zenada i nie ma sensu tworzyc nastepnych zenujacych tworow 3D, wystarczy nam juz krapow w 2D OK
[#33] Re: co kupić A500 czy A1200

@selur, post #32

Selur, ta sama rozmowa z tym samym kolegą odbyła się już w lipcu ;)
[#34] Re: co kupić A500 czy A1200

@softiron, post #33

eee....to jakis staly bywalec PPA?
[#35] Re: co kupić A500 czy A1200

@selur, post #34

to kolejny krok "tego kolegi" :P
dla uwiarygodnienia się wrzucę link swojej firmy dla szpanu :D
https://4experience.co/vr-projects/portfolio/

zrobiłem już proof of concept na unity 3D jak ma działać silnik 3D i przypomnę, że nie jest to "real-time", koncepcja jest taka, że poruszamy się "swobodnie", ale nowy obraz rysuje się 1-2 sekundy, to bardziej ma być gra przygodowa niż shooter
[#36] Re: co kupić A500 czy A1200

@Kwahu, post #35

Jeżeli zależy ci na 3D to musisz przeskoczyc na NG, czyli AmigaOS 4.x, Aros, MorphOS. Kupić odpowiedni sprzęt i tam będziesz miał pecetowe karty graficzne (nie jakieś najnowsze, ale szybsze niż układy Amigi), no i Unity tam nie użyjesz, bo nie mamy.
[#37] Re: co kupić A500 czy A1200

@Kwahu, post #35

Bendziesz pierwszym miszczem swiata, ktury przenius gre wyklikana w unity 3D na amigowego backbone'a yippee
[#38] Re: co kupić A500 czy A1200

@selur, post #37

Looz ja tam nic nadzwyczajnego nie chce robić look
https://youtu.be/tdr0ifcizxs
Rendering panoramy360 Simple
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem