kategoria: A1200
[#1] Jaki kickstart kupić do Amigi 1200
Witam jaki najlepszy i kompatybilny z whdload i workbench 3.1 i 3.9 oraz najprawdopodobniej z ACA 1233n kickstart kupić?

Z tego co widzę są do wyboru 3.1, 3.x (45.064) i Hyperion 46.143. Co będzie najlepsze?
[#2] Re: Jaki kickstart kupić do Amigi 1200

@Vegeto, post #1

Osobiście używam 3.1 i nie mam problemów z WB3.1 ani też z 3.9, WHDload ani też z kartą ACA (z tym że 1221). Jak dla mnie wystarczy w zupełności.
[#3] Re: Jaki kickstart kupić do Amigi 1200

@Vegeto, post #1

JA tez polecam 3.1 z tego powodu ze jest z z nim najmniej kombinacji.
U mnie OS 3.9 Smiga i WHDLoad nie stwarza problemów.
Wcześniej miałem 3.x i zrezygnowałem.
Karte mam 1233n z FPU. Na niej zawsze można zmapować inny Kikstart i potestować.
Rewizja mojej płyty 1D.4
Pozdrawiam
[#4] Re: Jaki kickstart kupić do Amigi 1200

@Vegeto, post #1

Najlepiej kup kosc z wsadem 3.1 ESCOM, najlepsza wersja wg wielu osób i najmniej problematyczna. Sam jej używam w A1200 i miałem kilak kart turbo jak Jaws 1230 II,Blizzard 1230IV,ACA 1230 56MHz, Blizzard 1260 i teraz apollo 1240 i nigdy nie uświadczyłem zadnego problemu.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem