[#1] Okładki
Witam Panowie i Panie:), trochę głupie pytanie ale ma ktoś dostęp do okładek na dyskietki do gier i programów by sobie je samemu wydrukować? Szukam aktualnie do x copy. Pozdrawiam
[#2] Re: Okładki

@bronson79, post #1

Szukałem etykiet na dyskietki dla tych bardziej popularnych gier, ale nie znalazłem zbyt wiele przydatnych. Docelowo zrobię własne. Kwestia zakupienia odpowiednich arkuszy z naklejkami aby rozmiar naklejki odpowiadał dyskietce razem z zapasem na zawinięcie na górze. Kupiłem już zestaw naklejek (na arkuszach A4) ale niestety są trochę za krótkie na wysokość i nie starcza ich na pełne "zawinięcie" u góry. Na tej podstawie drukowałem ogólne etykiety z napisem Amiga Disk oraz pustym miejscem na wpisanie ręczne.

Ostatnia aktualizacja: 23.10.2018 16:40:16 przez Adinfo
[#3] Re: Okładki

@bronson79, post #1

Hmmm - tutaj widzę ofertę, która być może Ciebie zainteresuje -> https://allegro.pl/oferta/naklejki-na-dyskietki-etykiety-amiga-3-5-gry-7237196508
[#4] Re: Okładki

@guzik-zapasowy, post #3

Dekikatna autoreklama ?
[#5] Re: Okładki

@Adinfo, post #2

Możesz kupić papier samoprzylepny A4 do druku matowy/błyszczący i sobie wydrukować i wyciąć. Sam to planowałem, ale weny na razie brak.
[#6] Re: Okładki

@snifferman, post #5

Też mi zabrakło czasu na zaprojektowanie wybranych tytułów. Chociaż grafiki wstępnie wyszukane i czekają na wklejenie w projekt naklejek. Arkusze już kupiłem tylko minimalnie za krótkie aby w pełni zawinąć górę na spód dyskietki.
[#7] Re: Okładki

@Adinfo, post #6

Przecież możesz kupić format A4. Na takim arkuszu zmieścisz kilka naklejek. 50szt kosztuje 10-30zł. To ci wystarczy na sporą kolekcję naklejek
[#8] Re: Okładki

@mikecios, post #4

Nie nie. Sam myślę by złożyć zamówienie. Fajnie to wygląda :)
[#9] Re: Okładki

@snifferman, post #7

Tak zrobię, bo te co kupiłem też są fajne. Ale faktycznie może kupić całość A4 + gilotynę do cięcia. Warto poczytać komentarze przed zakupem naklejek jakiej jakości jest klej - bo są też takie co po paru dniach się odklejają.
[#10] Re: Okładki

@Adinfo, post #9

A czym będziesz zdejmował stare naklejki? Jakiś patent do polecenia? Czy po prostu naklejka na naklejkę?
[#11] Re: Okładki

@guzik-zapasowy, post #10

Można lekko podgrzać suszarką do włosów - powinien pozostać tylko klej, naklejki w większości odchodzą. Potem ręcznie, potem szpachelka plastikowa z ostrym końcem (albo stara karta plastikowa - delikatnie. To co pozostanie to benzyna ekstrakcyjna (nasączona szmatka) super rozpuszcza klej z naklejek - nie uszkadza plastiku np. joystick obklejony lata temu taśmą do kartonów - nie ma śladu po kleju z taśmy. Tylko problem - w większości nowe naklejki mają bardzo słaby klej i potrafią się z czasem odklejać.
[#12] Re: Okładki

@bronson79, post #1

Zrobiłem próby wg swojego projektu, bez zawijania.
Trzeba będzie zrobić jeszcze raz i:
- wycinać nożykiem, bo nożyczkami wyszło średnio
- drukować na błyszczącym papierze, matowy jest słaby (co widać najlepiej po SWOS), pomimo, że drukuję laserówką.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem