[#1] 3,5' 1.76 mb
Stalem sie posiadaczem stacji 3,5' hd do amigi. A wraz z tym powstal problem. Jakos nie moge z niej skozystac. Amiga ja widzi rozpoznaje ale przy probie formatowania wyskakuje "seek failure". Co to moze byc ? mam ami 1200 i rom 3.1 os 3.9. pomocy. Stacja DD dziala bez problemu.
[#2] Re: 3,5' 1.76 mb

@Siwy, post #1

Sprawdz czujnik wykrywajacy dyskietke HD, moze sie "zawiesil".
A czy stacja zwalnia przy wlozonej dyskietce HD?
Czy na tej stacji HD dyskietki DD sa dobrze odczytywane i zapisywane?

[#3] Re: 3,5' 1.76 mb

@Norbert, post #2

Amiga ja rozpoznaje, rozroznoa dyskietki ale zadnej nie moge sformatowac. Dyskietki dd dzialaja szybciej, stacja jest z micronik'a. Stacja DD podpieta pod to gniazdo dziala ok. A na hd df0:ndos :(
[#4] Re: 3,5' 1.76 mb

@Siwy, post #3

A nie grzebano czasem przy zworkach z tyłu stacji?

[#5] Re: 3,5' 1.76 mb

@Siwy, post #3

A czy przypadkiem nie masz Amigi z ESCOM ?
Moze to jest przyczyna - chociaz nie jestem pewny.
A stacja HD jest sprawna ?

[#6] Re: 3,5' 1.76 mb

@Arbuz, post #4

Amiga jest a Commodore, zworki sa ok, a co do stacji to niemoge byc pewien choc uszkodzona zachowywala by sie raczej inacze. Przegladalem rozne czytadla i wyszlo na to ze to jest jakis bad z kalibracja. Ale nie wiem. Chyba kupie nowa tasme i sprawdze, jak nie zadziala poprawnie to zrezygnuje z niej :(
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem