kategoria: A1200
[#1] Amiga 1200 - miga power
Witam, Mam problem ze zwoją Amigą 1200.
Po dłuższym spoczynku Amiga Odpala i pojawia się obraz ze stacją dyskietek(niestety na chwilę obecną nie znalazłem żadnej dyskietki aby przetestować).
Jeśli ja wyłączę i włączę ponownie to miga power 6 razy zaświeca się 7raz i ponownie miga 6razy. Wyłączenie jej na kilka min pomaga.

Żaden kondensator w amidze ani zasilaczu nie jest nabrzmiały, wyjąłem kości kickstart oczyściłem i wpiąłem ponownie. Macie jakieś pomysły ??
[#2] Re: Amiga 1200 - miga power

@mw88, post #1

Sprawdz sygnały h-sync i v-sync, od układów cia do złącza rgb i dalej do Alice.
[#3] Re: Amiga 1200 - miga power

@mw88, post #1

Kondensatory smd w amigach rzadko kiedy puchną, najczęściej wyglądają ok,jednak srają i szczają pod siebie powodując różne problemy, jeśli nie miałeś robionego recapu to zrób go jak najszybciej.
[#4] Re: Amiga 1200 - miga power

@mw88, post #1

Jeśli masz płytę w rewizji 1D1 lub 1D4 to sprawdż dokładnie okolice układu U30 a w szczególności kondensator nad nim C407 jeśli się nie myle. Bo pewnie on narobił dużo szkód.
[#5] Re: Amiga 1200 - miga power

@_Skiba, post #4

Za kondensatory sam się nie zabieram bo nie chce narobić szkód.
Chciałbym aby zajął się tym ktoś kto szanuje Amigi.
Dodatkowo aby włożyć karte z systemem oraz grami ;)

Jest ktoś chętny?

Ostatnia aktualizacja: 27.10.2018 22:32:49 przez mw88
[#6] Re: Amiga 1200 - miga power

@mw88, post #5

Czy taki zestaw Wystarczy? https://allegro.pl/amiga-600-1200-kondensatory-panasonic-hq-serwis-i6806468180.html
[#7] Re: Amiga 1200 - miga power

@mw88, post #5

Cześć. Możesz podesłać do mnie Twoją Ami na recap.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem