[#1] Zasilacz ciężki, czy idzie go otworzyc?
Witam Panowie, jak w temacie chciałem wybielic drania ale jako laik nie mam pomysłu na otwarcie obudowy. Nie ma srubek wogole.
Czy ktoś już próbował go otworzyc jakoś?
Pozdrawiam
[#2] Re: Zasilacz ciężki, czy idzie go otworzyc?

@bronson79, post #1

Jeżeli jest tak jak w zasilaczu C128 to śrubki są ale pod plastikowymi zaślepkami, które trzeba cienkim śrubokrętem przedziurawić i wyjąć z otworów odsłaniając śruby. Zapodaj zdjęcie to sprawdzimy moją teorię.
[#3] Re: Zasilacz ciężki, czy idzie go otworzyc?

@Adinfo, post #2

To jest ten zasilacz.

[#4] Re: Zasilacz ciężki, czy idzie go otworzyc?

@bronson79, post #3

Czyli jest tak jak myślałem - musisz wyjąć 4 plastikowe okrągłe zaślepki - ale nie podkładaj ich po bokach bo i tak się zniszczą, a przynajmniej zasilacza nie poharatasz. W takim przypadku zrób cienkim śrubokrętem dziurkę po środku każdej z tych zaślepek i podważ aby je wyjąć, wtedy zobaczysz 4 śruby. Tych zaślepek nikt z powrotem nie wkłada, więc lepiej je podziurawić niż dewastować obudowę zasilacza.
[#5] Re: Zasilacz ciężki, czy idzie go otworzyc?

@Adinfo, post #4

Dzięki bardzo za radę, zrobię jak piszesz.
Pozdrawiam
[#6] Re: Zasilacz ciężki, czy idzie go otworzyc?

@bronson79, post #5

Tu jest zdjęcie takiego zasilacza z wyjętą jedną zaślepką (widać, że lepiej robić dziurę w środku zaślepki aby nie porysować zasilacza)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem