@Diakon,
post #1
Hmm jestem jego kolega z rl :P, tak pozatym siemka :D. Hmm ja mysle, ze sie nawet by oplacalo, tylko trzebaby bylo skas te rozszezenie pamieci zdobyc ;/., Tak to gry 1-2 dyskietkowe beda dzialaly, ale wieszkosc 3 i wyzej nie :(. Myszke ma oczywiscie ta amiga, wie jaka jest grafika, wie odemnie, kocha grac u mnie, a ja jestem fanatykiem amig, od 7 roku zycia uswiadomilem sobie, ze amiga to komputer moich marzen, pomimo, ze mialem dobrego pc. Jak chcialem kupic rodzice odmowili i omalo co sie nie poryczalem, ale moja kuzynka za free dala mi ze zlotoryji, a akurat tam moja mama byla :D i tak sie stalem posiadaczem amigi 500 :D. Teraz mam hombre, kabelek null modem, 76 dyskietek, 3 joysticki i mysz. A wiec problemow z softem nie bedzie ;). A amiga ma ladna grafike nawet i w tych czasach, oczywisicie jesli sie nie wymaga 3D ... A muzyka fenomenalna ta paula to cudo !! Do tej pory niktore gry na amige maja taka piekna muzyke jaka nigdy do tej pory na pc nie spotkalem, pomimo, ze pc ma duuuuzo lepsza karte dzwiekowa. Grafika no 32 kolory niby nieza duzo, ale dobrze wykorzystane sa w pelni wystarczajace, choc duzo dobrych tytulow wykorzystuje wiecej niz 32 poprzez sztuczki ;) Np. Taki Kid Chaos, ma palete o ile sie nie myle 128 kolorow, poprzez stopniowe rozjasnianie i pociemnianie barw. W grach typu strip poker, Ham8 paleta 4096 kolorow na ekranie, coprawda sa takie pasy kolorowe, bo nagle natezenie kolorow i kolory sie zmnieniaja w danych miejscach. Chyba to koniec :D.
Ale nawet z 512 kb mozna grac w dobry gry (Rodland, Turrican 2, Bubblebobble, pang, parasol stars, pirates)
Ostatnia modyfikacja: 16.04.07 15:32