kategoria: A1200
[#1] instalacja OS3.9 - Can't open needed libraries
Cześć,

Podczas próby instalacji OS3.9, po dwukliku na "OS3.9-Installation" dostaję komunikat "Can't open needed libraries".
Instalację wykonuję z dyskietkowego, gołego 3.1 i z zamontowanego obrazu ISO na karcie CF. Nie posiadam napędu CD.
Jakieś pomysły? Których bibliotek brakuje?
[#2] Re: instalacja OS3.9 - Can't open needed libraries

@davidtychy, post #1

Snoopdos Ci podpowie czego brakuje.
[#3] Re: instalacja OS3.9 - Can't open needed libraries

@davidtychy, post #1

Jezeli nie posiadasz napędu to wrzuć to wszystko co tam masz do peceta i dopiero się pod UAE pobaw, to zaoszczędzi ci kłopotu ;)
[#4] Re: instalacja OS3.9 - Can't open needed libraries

@davidtychy, post #1

Może głupie pytanie, ale oczywiście nagrałeś Sobie dyskietkę Emergency Boot i z niej puszczasz instalator?
[#5] Re: instalacja OS3.9 - Can't open needed libraries

@nostrum666, post #4

Nie nagrałem, bo nie mogę uruchomić instalatora. O ile dobrze pamiętam, to tą dyskietkę tworzy się podczas instalacji?
[#6] Re: instalacja OS3.9 - Can't open needed libraries

@davidtychy, post #5

A w jaki sposób montujesz ten obraz ISO na CF?
[#7] Re: instalacja OS3.9 - Can't open needed libraries

@nostrum666, post #6

Używam "gotowca" stąd:

https://www.ppa.pl/forum/amiga/39086/dyskietka-botujaca-dla-golej-a1200-obsluga-kart-cf-i-seriala
[#8] Re: instalacja OS3.9 - Can't open needed libraries

@davidtychy, post #7

Ok, to jest dyskietka z plikami do obsługi portu PCMCIA. Mi chodzi o to w jaki sposób montujesz obraz ISO, czy masz zgrany obraz płyty na kartę CF czy może zgrałeś zawartość płyty do folderu na karcie CF?
Ogólnie tak się zastanawiam czy w ogóle dasz radę to zainstalować bez napędu CD. Nigdy w ten sposób tego nie robiłem i wydaje mi się że będzie ciężko z powodu tego że instalator będzie wymagał aby w napędzie (czyli w jakimś tam device) była płyta. Podobnie sprawa będzie się chyba miała jeżeli chodzi o Emergency Disk, na którym będą odniesienia do odpowiedniego device.

Ostatnia aktualizacja: 11.11.2018 16:05:09 przez nostrum666
[#9] Re: instalacja OS3.9 - Can't open needed libraries

@nostrum666, post #8

Do emulacji napędu CD i zamontowania obrazu, skorzystałem z zestawu plików i skryptu dostępnego tu:

http://eab.abime.net/showpost.php?p=516901&postcount=4

Wszystko działa poprawnie, bo tą metodą zainstalowałem 3.9 już w przeszłości.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem