[#9]
Re: jest DRACO na Ebay...
@kmilota,
post #8
Trudno mi powiedzieć jak jest w Amidze 4000, gdyż nie miałem V-Laba do niej, ale w Draco obraz jest naprawdę bardzo dobry. Jeśli jeszcze da się dobre źródło to jest super. Myślę, że w Amidze 4000 jest tak samo. Natomiast przy zgrywaniu w Draco mogłem ustawić na 100% ew. 90%, natomiast kolega mówił mi, że w Amidze 4000 często musi zejść na 70%. Stąd ta gosza jakość o której pisałem wcześniej. Natomiast obraz jest w pełnej rozdzielczości. Draco stosowało (myślę, że kilka nadal stosuje) swego czasu kilka prywatnych telewizji niemieckich. Wątpię, aby stosowali je, gdyby obraz nie dawał dobrego rezultatu.
Była taka przystawka do Draco, która pozwalała zgrywać obraz z magnetowidu/kamery cyfrowej, ale tylko widziałam to na zdjęciu, więc nie wiem jaką dawało to jakość. Natomiast z BetaCam SP obraz jest bardzo czysty. I to wystarczało, gdyż nadajniki telewizyjne i tak obcinają obraz do SVHSu. Zresztą obecna cyfra nie daje lepszego obrazu jak na razie. Cóż technika komputerowa tutaj nadal jest jeszcze za słaba. Dlatego wiele telewizji nadal nadaje obraz z BetaCam (czyli w analogu) z nakładkami cyfrowymi.
Ostatnia modyfikacja: 21.04.07 21:57