kategoria: CD32
[#1] Połączenie CD32 i A1200
Cześć,
Jest możliwość podłączenia Amigi CD32 do A1200, żeby móc korzystać z CDROMu? Wydawało mi się, że w jakimś czasopiśmie coś takiego widziałem.
Pozdrawiam
[#2] Re: Połączenie CD32 i A1200

@Jield, post #1

Standardowe cd32 to tylko Sernet
[#3] Re: Połączenie CD32 i A1200

@Jield, post #1

No jest opcja, nawet Dan Wood na swoim kanale pokazywał, że ma podłączoną CD32 do A1200 jako CD-ROM. Potrzebny jest do tego kabel Aux(CD32)-serial(A1200)
Popytaj na amibay, bo nie wiem czy ktos tu taki posiada, ewentualnie jak znajdziesz schemat,mozesz taki zrobic sam.

Ostatnia aktualizacja: 20.11.2018 15:14:29 przez FeRu
[#4] Re: Połączenie CD32 i A1200

@Jield, post #1

Communicator I & II

links the CD32 to the serial port of any Amiga
allows the Amiga to see the CD32 as a standard CD-ROM, though it provides painfully slow data transfers compared to a locally installed CD drive
connects to the CD32 Aux port
[#5] Re: Połączenie CD32 i A1200

@Dorian3d, post #4

Ano tak, sernet kabel na aux do cd32. Miałem kiedyś taki ale niestety gdzieś przepadł i zostałem z samym pudełkiem.
Transfer mały ale frajda była ;)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem