[#1] Amiga CD32 i Workbench
Witam

Mam do was pytanie czy istnieje mozliwość odpalenia Workbench'a na Amidze CD32?
Stad to moje pytanie ponieważ zauważylem aukcje na ktorej ktos sprzedaje taki program.

Pozdrawiam
[#2] Re: Amiga CD32 i Workbench

@psp123, post #1

Amiga CD32 to niemalze to samo co Amiga 1200 wiec bez problemu mozna odpalic WB.

[#3] Re: Amiga CD32 i Workbench

@psp123, post #1

jezeli cd32 masz nie rozbudowana to tylko z plyty botowalnej jesli podlaczysz twardy dysk to bezproblemu na nim zainstalujesz system

[#4] Re: Amiga CD32 i Workbench

@Hellena, post #3

A mozecie mi napisac skad mozna wziosc takowy program?
[#5] Re: Amiga CD32 i Workbench

@psp123, post #4

[#6] Re: Amiga CD32 i Workbench

@psp123, post #4

masz rozbudowana cd32 czy "goła" ? podejzewam ze jadnak masz nie rozbudowana , naprosciej poszukaj po sklepach z oferta na amige , allegro itp co prawda samego botowalnego wb nie ma , ale czesci systemu byly na wielu plytkach z oprogramowaniem shareware

Ostatnia modyfikacja: 23.04.07 14:50
[#7] Re: Amiga CD32 i Workbench

@Hellena, post #6

a te płytki shareware ze szczątkami AOS są bootowalne? Wątpię.

[#8] Re: Amiga CD32 i Workbench

@Prince, post #7

A po co miałyby być bootowalne? Za możliwość botowania płaciło się najpierw Commodore'owi, a potem jego następcom.

[#9] Re: Amiga CD32 i Workbench

@Pinto, post #8

nie odpalisz systemu

[#10] Re: Amiga CD32 i Workbench

@Prince, post #9

zalezy jaka cd, ja mialem cdpl1 i ta startuje na kazdej amidze z fabrycznym cd rom (ma nagrane 3 systemy 1.3/2.0/3.0).
WB laduje sie z plyty na cd23 bezproblemu. Sprawdzane.

Nawet cdpl1 jest na aledrogo teraz pomysł

[#11] Re: Amiga CD32 i Workbench

@psp123, post #1

Najlepiej kupic sx1 albo promodule, bywaja na allegro calkiem czesto - masz wtedy mozliwosc podpiecia hd, masz wyjscie rgb (gigantyczna poprawa jakosci obrazu), zlacze flopa i pare mniej istotnych rzeczy - na takim sprzecie+ pare mega dodatkowego ramu za grosze bedziesz mial sliczny os3.1 z magic wb:)

[#12] Re: Amiga CD32 i Workbench

@Fazior, post #11

problem tylko w tym ze takie przystawki sa przewaznie w cenach wyzszych niz cd32 czy amigi1200 i nie tak latwo je dostac, co chyba mija sie z celem jesli ktos chcialby rozbudowywac komputer (a1200 i cd32 w kwestii rozbudowy/kosztow rozbudowy to niebo i (nawet nie ziemia) pieklo :P )

wiem bo mialem obie

a jesli ktos chce tylko uruchomic system z cd, to za pare zlociszy mozna kupic jedna z plyt bootowalnych razem z systemem :)

Ostatnia modyfikacja: 28.04.07 13:20
[#13] Re: Amiga CD32 i Workbench

@kutafon, post #10

Przecież napisałem wyraźnie że chodzi o bootowalną płytę. Wymieniłeś jedną z nich, ja też w domu posiadam jeszcze inną bootowalną płytę. Ale nie każda płyta dedykowana amidze posiada taką właściwośc, nawet jeżeli są na niej jakieś fragmenty OS

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem