[#1] Amiga CD32 problem z padem
Hej

Mam dość dziwny problem otóż mam nie orginalnego pada i w niektórych grach nie działa mi jeden z przycisków(w innych grach nie ma takiego problemu) ale jak przepne pada do portu drugiego problem jest podobny tylko że nie działa mi krzyżak ale reszta tym razem reszta przycisków działa.Co może być problemem może mielście podobne problemy?
Dodam że pada testowałem na innej konsoli i nie ma z nim problemu. Próbowałem tez inne dzojstiki i problem jest taki sam.
Problem zdarza się z grami: Cannon Fodder, Setllers(tu wcale pierwszy port nie działa za to drugi działa ale nie można ruszać krzyżakiem), Monkey Island 1 i 2(tu nie wykrywa dzojstika z żadnego portu)

Pozdrawiam
[#2] Re: Amiga CD32 problem z padem

@psp123, post #1

Pewnie dlatego ze te gry wymagaja myszki wiec joy Ci nie dziala.

Ostatnia modyfikacja: 25.04.07 13:33
[#3] Re: Amiga CD32 problem z padem

@reactor, post #2

A jeśli chodzi o myszke to wystarczy zwykła myszka na comma czy musi być myszka specjalnie do amigi?
[#4] Re: Amiga CD32 problem z padem

@psp123, post #3

Myszka amigowa zwykła ci nie będzie działać.Musisz miec właśnie specjalną ,więc popatrz na allegro albo gdzieś na giełdzie

Ostatnia modyfikacja: 25.04.07 14:04
[#5] Re: Amiga CD32 problem z padem

@Rohan, post #4

A czemu ma nie działać zwykła myszka ? Oczywiście że działa od każdej amigi takze z CD32.

[#6] Re: Amiga CD32 problem z padem

@twardy, post #5

Taaa? Jak żem podłanczał od kompa starom moją to nie działała i musiałem za 20 zł kupić specjalną do amigi a szukałem ją chyba z 2 tygodnie :p Ale jeżeli tak mówisz to można spróbować

[#7] Re: Amiga CD32 problem z padem

@twardy, post #5

Rohan jeszcze uczy sie pisac poprawienie po Polsku, stad to zamieszanie. Pozwole sobie rozszyforowac jego przekaz:

Myszka amigowa zwykła ci nie będzie działać.

A teraz po rozszyfrowaniu sensu
Myszka amigowa. Zwykła ci nie będzie działać.

[#8] Re: Amiga CD32 problem z padem

@reactor, post #7

Nop,najlepiej to ja nie pisze :)Nie chciał bym sie tłumaczyć tu tym ale jestem jak to ujoł lekarz "Ortografem" mowie to tylko żeby było wiadomo dlaczego nieraz popełniam błędy.

[#9] Re: Amiga CD32 problem z padem

@Rohan, post #8

Dzieki za pomoc. A tak apropo to probowalem wlasnie 2 myszki od pc i nie bujalo.
[#10] Re: Amiga CD32 problem z padem

@psp123, post #9

Hmmmm...więc masz ten sam problem co ja kiedys,mowie ci popatrz na allegro lub jakichś giełdach.Tylko pamiętaj nie przepłać z kasą tak do 20zł możesz bo są ludzie któży biorą zato nawet i 70 zł tak jak mój kumpel kupił

[#11] Re: Amiga CD32 problem z padem

@Rohan, post #8

Popenic drobny blad, dac lierowke moze kazdy od czasu do czasu Ty niestety tworzysz nowe, dziwne wyrazy, a w zdaniach trzeba doszukiwac sie sensu. Na forach dyskusyjnych tlumaczenia sie lekarzami nic nie da. Jesli masz problemy z ojczystym jezykiem - slownik w lape albo http://sjp.pwn.pl/
Dasz rade, wierze w Ciebie :)

[#12] Re: Amiga CD32 problem z padem

@reactor, post #11

Dzięki za miłe słówka i pomoc ale w tej chorobie chodzi o to że ja widze co pisze, i widze błędy ale tak jakby sie tym nie przejmuje :)A pozatym napisałem że sie nie chce tłumaczyć tylko powiedziałem żeby było wiadomo :)Hihi

[#13] Re: Amiga CD32 problem z padem

@Rohan, post #12

Skoro widzisz swoje bledy to poprawiaj, bo w przeciwnym wypadku wykazujesz sie ignorancja wobec czytajacych.

[#14] Re: Amiga CD32 problem z padem

@reactor, post #13

Dobrze będę uważał na błędy i spróbuje ich już więcej nie popełniać

[#15] Re: Amiga CD32 problem z padem

@psp123, post #9

psp123 napisał(a):

> Dzieki za pomoc. A tak apropo to probowalem wlasnie 2 myszki od
> pc i nie bujalo.

od pc nie beda dzialac chyba ze kupisz specjalny interfrejs , ale myszka od dowolnej amigi zadziala

Ostatnia modyfikacja: 25.04.07 15:39
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem