Kupiłem system 3.1.4 zaraz po jego wydaniu, jeszcze w wersji elektronicznej, zanim pojawiała się wersja dyskietkowa z ROM-ami u dystrybutorów. Pomyślałem że fajnie było by mieć Kickstart 3.1.4 w ROM-ie.
W sklepie Eliptor mają w sprzedaży odpowiednie EPROMy z opcją zaprogramowania przesłanymi plikami.
Ale ja bym się wstrzymał - shell z OS 3.1.4 jest trochę zabugowany (link - FailAt nie przerywa wykonywania) i niektóre skrypty/instalatory nie działają.
Czy ten blad rowniez dotyczy wersji fizycznych AmigaOS 3.1.4 sprzedawanych przez resellerow?
Nic mi nie wiadomo, żeby resellerzy dostali jakąś zaktualizowaną wersję ROMu - więc pewnie tak.
Dlatego ja zostaję przy romie 3.1 i nie bawię się w jego aktualizowanie, a 3.1.4 (zrobiony Remusem) ładuję funkcją MapROM z karty ACA. I będę tak robił dopóki nie dostanę możliwości flashowania ROMów z poziomu mojej Amigi 1200.
Najlepszy najzwyklejszy rom 3.1 w tedy wiadomo ze wszystko dziala...
Ja mam 3.1 jakis czarowany... Cyrki mam z tym komputerem, wiesza się... Do poprawnego działania musze mapowac najzwyklejszy 3.1 z dysku.
Właśnie ze nie, rom zmapowany z pliku dziala idealnie. Zwykly 3.1 z epoki i jest miodzio. Nie jest to cloanto tylko escomowy jeszcze. Jak to kiedyś zrobili ze działa tak dziala do dzis. Później to juz byly poprawki po fabryce i same śmieci pozostały.
A najlepszy jest jeszcze zwykly 3.0 Commodore. Tez żadnych cyrkow nie mialem.
To co się dziwisz, że źle działa, jeśli ktoś się bawił i przesadził trochę z nowoczesnością.
Wymień go na jedyny słuszny i zapomnij o mapowaniu.
Z drugiej strony mapowanie kick przyspiesza działanie Amigi
U mnie też działa - A600 + Furia Rev.2b - na razie sprawdzałem tylko czy odpala.
Częściej na WinUAE się bawię. Ciekawe jest to że kick 3.0 czy 3.1 startuje błyskawicznie - system z dysku chyba w max pół sekundy się ładuje. Natomiast nowsze wersje kicka - w tym 314 potrzebują kilku(nastu) sekund.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.