[#1] Konwerter Retro Line Scart HDMI PIXELRETROSHOP
Ktoś może korzystał?
Ciekawe jak z jakością obrazu w porównaniu do innych adapterów.

https://allegro.pl/konwerter-retro-line-scart-hdmi-pixelretroshop-i7701184799.html?reco_id=ca0e36e2-0ded-11e9-bf0f-246e9680da28
[#2] Re: Konwerter Retro Line Scart HDMI PIXELRETROSHOP

@_MAR_, post #1

Cena lekko zaporowa. Ale przy uzasadnionej jakości...
[#3] Re: Konwerter Retro Line Scart HDMI PIXELRETROSHOP

@_MAR_, post #1

Mam takowy (podobny) sprowadzony z Gearbest za połowę tej kwoty.
Obraz jest całkiem niezły, ale upscaking sprawia, że obraz nie jest ostry jak np. przez RGB na BenQ.
Do tego jest wyczuwalny lag na co trzeba brać poprawkę przy graniu.
[#4] Re: Konwerter Retro Line Scart HDMI PIXELRETROSHOP

@_MAR_, post #1

Tu masz opinie po francuskulink

Sam tego modelu z allegro nie sprawdzałem ale intuicja podpowiada mi że jakośc podobna do tego co można kupić bezpośrednio u kitajców za mniej niż połowę ceny. Ktoś prawdopodobnie na bazie mody retro zrobił jedynie pudełko z napisem retro

Sklep u Kitajca

Ostatnia aktualizacja: 02.01.2019 17:31:10 przez poldek12
[#5] Re: Konwerter Retro Line Scart HDMI PIXELRETROSHOP

@poldek12, post #4

Z tym to trochę loteria, bo widziałem u kogoś konwerter w identycznej obudowie jak moja - tamten śnieżył, mój nie. Podrobka podróbki
[#6] Re: Konwerter Retro Line Scart HDMI PIXELRETROSHOP

@tbone, post #5

Konwerter jest bardzo dobry - długo szukałem modelu, który nadawałby się do sprzedaży w sklepie. Miałem chyba z 5 różnych, w tym dwa w podobnej obudowie. Z wszystkimi były jakieś problemy, szczególnie z komputerami Atari, zarówno 8 i 16 bitowymi ale także z c64. Konwerter, który sprzedaje działa ze wszystkimi retro sprzętami. Nie jest to konwerter RGB. Często używamy go podczas copiątkowych streamów ze sklepu, możecie je zobaczyć na kanale sklepu:
https://www.youtube.com/pixelretroshop
[#7] Re: Konwerter Retro Line Scart HDMI PIXELRETROSHOP

@pixelretroshop, post #6

Ja tam Atari wolę używać przez wyjście antenowe. Poza tym są retro komputery czy konsole(np. z Polski konsola Ameprod/Elwro), które mają fabrycznie na wyjściu tylko antenowe(bez przerabiania wewnątrz czy obudowy).

Ostatnia aktualizacja: 12.05.2019 19:02:25 przez pgru2
[#8] Re: Konwerter Retro Line Scart HDMI PIXELRETROSHOP

@pgru2, post #7

Taki konwerter przydaje się gdy chcesz streamować lub nagrywać obraz z retro kompa na nowy komputer, większość kart grabbujacych ma wejście HDMI. No albo podłączać te sprzęty do nowych tv.
[#9] Re: Konwerter Retro Line Scart HDMI PIXELRETROSHOP

@pixelretroshop, post #8

SCART2HDMI i Jazda

[url=]LinkPic[/url]

[url=]Pic[/url]
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem