kategoria: Sprzęt
[#1] mysz PC COM a AMIGA
hej,
latwo znalezc info o przejsciowce do myszy PC na PS1 do podlaczenia do AMIGI,
a ja mam pytanie, jak to sie ma z myszami z czasow PC AT, gdzie byly one na COM?
one sie nadaja do amigi? mozna je podlaczyc bez przejsciowki?
[#2] Re: mysz PC COM a AMIGA

@ami2019, post #1

Potrzebujesz przejściówki serial 25 -9 pin i jednego z tych sterownikow
Działa to tylko pod systemem.
[#3] Re: mysz PC COM a AMIGA

@ami2019, post #1

łatwo z tym, że musisz miec sterownik uruchomiony
http://aminet.net/driver/input/SerMouse221.lha
[#4] Re: mysz PC COM a AMIGA

@michal_zukowski, post #3

dziekuje bardzo za pomoc... a juz myslalem ze to ot tak, pctowa com podejdzie...
[#5] Re: mysz PC COM a AMIGA

@ami2019, post #4

Gdyby tak było, to takie myszki używane byłyby zamiast oryginalnych.
[#6] Re: mysz PC COM a AMIGA

@Norbert, post #5

Tzn. w magazynie amiga byl kiedys artykul o przerobkach i opieralo sie to o myszki, ktore mają koder RS232 oddzielnie od tego uklady co jest w amigowych. Wtedy nalezalo zrobic polaczenie na krotka i dzialalo. Z tym, że nadal pozostaje kulkowe dziadostwo i lepiej miec interfejs i myszke optyczną.
[#7] Re: mysz PC COM a AMIGA

@michal_zukowski, post #6

Czytałem kiedyś artykuł pt "Jak zmusić mysz PCtową do współpracy z AMIGĄ". Możliwe całkiem że to było to ale nie jestem pewien do końca ponieważ w tym czasie kupowałem więcej TopSecretów czy SS niż Magazynów Amiga, ale na pewno był w prasie taki artykuł.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem