kategoria: Sprzęt
[#1] Indivision ECS ustawienia
Hej, mam problem z poprawnym ustawieniem Indivision ECS.
Monitor to (niestety panorama) Samsung Syncmaster 940 MW. Chodzi o to, że w trybie 640x512 i ustawieniu monitora w tryb 4:3 na dole mam taki pusty pasek i wrażenie, że obraz jest przez to spłaszczony w poziomie. Zaznaczyłem to na zdjęciu. Bawiłem się ustawieniami overscanu i programem do konfiguracji Indi, ale nie bardzo to coś dało. Ktoś pomoże?

[#2] Re: Indivision ECS ustawienia

@Drakon, post #1

Cześć,
a jaki tryb masz ustawiony?
Spróbuj może ustawić tryb MULTISCAN:Productivity, który ma rozdziałkę 640x480. U mnie w takim trybie na A1200 mam obraz na całym ekranie.
[#3] Re: Indivision ECS ustawienia

@Jield, post #2

Mówimy o ECS - na ECS w tym trybie są dostępne 4 kolory, wolałbym przynajmniej 8

Ostatnia aktualizacja: 08.01.2019 08:08:17 przez Drakon
[#4] Re: Indivision ECS ustawienia

@Drakon, post #3

Podpinam sie do problemu. Testowałem na kilku monitorkach i tak samo mam na spodzie. Może ktoś coś ?
[#5] Re: Indivision ECS ustawienia

@Drakon, post #1

Jaki masz ustawiony tryb vga? Możesz podesłać fotę z ustawień indi?

Edit: miała być odpowiedź na #4

Ostatnia aktualizacja: 04.05.2019 22:49:49 przez JakubH
[#6] Re: Indivision ECS ustawienia

@JakubH, post #5

sprawdzałem V2 i nie ma już tego paska na prawym dole
no i za nic nie mogę wypełnić ekranu
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem