[#1] Amiga Inc. zdradza dalsze szczegóły nt. nowego sprzętu
Bill McEwen rozesłał do dystrybutorów amigowego oprogramowania mail, potwierdzający wysoko zaawansowane przygotowania do wprowadzenia na rynek ogłoszonego kilka dni temu nowego sprzętu. Czytamy w nim między innymi, że trwają ostatnie prace związane z dopieszczaniem projektu i lada dzień ma on znaleźć się w produkcji. Na rynku ma pojawić się latem. Specyfikacja sprzętu w wersji konsumenckiej ma być dostępna w poniedziałek, a wersji przemysłowej kilka dni później. Mail został zamieszczony na portalu Amiga.org. Zawiera on również prośbę do wszystkich partnerów handlowych, którzy sprzedawali komputery Amiga w latach 1996-2000, o potwierdzenie w tym okresie dokonanych transakcji przez nadesłanie kopii faktur i innych podobnych dokumentów.
[#2] Re: Amiga Inc. zdradza dalsze szczegóły nt. nowego sprzêtu

@mailman, post #1

Wiem, że było w Aktualnościach jeszcze parę chwil temu. Nadal tam jest, ale chwilowo jeszcze schowane... Być może się jeszcze tam pojawi. Na forum też można dyskutować.
[#3] Re: Amiga Inc. zdradza dalsze szczegóły nt. nowego sprzętu

@mailman, post #1

a news byl na glownej stronie i znicknął... zostaly jeno ślady po
komentarzach...

[#4] Re: Amiga Inc. zdradza dalsze szczegóły nt. nowego sprzêtu

@Kaczus, post #3

Może Bill zadzwonił do redakcji i zwymyślał od najgorszych ok, racja

[#5] Re: Amiga Inc. zdradza dalsze szczegóły nt. nowego sprzêtu

@recedent, post #4

Nie jestem pewny, czy ta informacja nie jest przypadkiem tylko dla "wtajemniczonych" i jej wycieknięcie było niewskazane. Dopóki się to nie wyjaśni wolałbym, aby nie była na głównej stronie portalu. Na forum - czemu nie. W końcu nikt nie zabrania dyskutować o tym, co dzieje się na innych stronach internetowych świata. Jeżeli sprawa się rozprzestrzeni, to na głównej stronie wiadomość się pojawi.
[#6] Re: Amiga Inc. zdradza dalsze szczegóły nt. nowego sprzêtu

@mailman, post #5

"Za dużo wiedzą trzeba będzie ich przymknąć"

Mam wrażenie że Amiga NIC zaczyna robić COŚ! Trochę to dziwne że po tylu latach ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Tak czy inaczej projekt może wypalić co nieoznacza że odniesie sukces... jak zwykle potraktowałem to informację neutralnie i bez podniecenia :)

[#7] Re: Amiga Inc. zdradza dalsze szczegóły nt. nowego sprzêtu

@pwe, post #6

ale trzeba przyznac ze ta (nad/radio)aktywnosc amiga inc ...wzbudzilo spore zainteresowanie
[#8] Re: Amiga Inc. zdradza dalsze szczegóły nt. nowego sprzêtu

@DRACOX, post #7

z pewnoscia o to im chodzi , moze wyciek byl kontrolowany :P

[#9] Re: Amiga Inc. zdradza dalsze szczegóły nt. nowego sprzêtu

@mailman, post #1

Mnie zastanawia jedno co będzie lepsze w cenie 500$ produkt ACK czy Samanta.
Mam nadzieję, że na to pytanie poznam odpowiedź w poniedziałek

[#10] Re: Amiga Inc. zdradza dalsze szczegóły nt. nowego sprzêtu

@Leon, post #9

teraz troche gdybania:

gdyby tym lowendem za 500$ byla najwyzsza konfiguracja sam+os4 to nie jest zle..

w takim razie co by bylo tym high-endem za 1,5K$?jednojajowe argo-navis?

Ostatnia modyfikacja: 28.04.07 13:05
[#11] Re: Amiga Inc. zdradza dalsze szczegóły nt. nowego sprzêtu

@DRACOX, post #10

Fajnie by było mieć za 500$ Sama 667Mhz + 512Mb.
Jak dla mnie taki zestaw w zupełności by wystarczył.

Liczę, że high-endem za te 1500$ może być jakiś biedny G5 choć mogę się mylić.

[#12] Re: Amiga Inc. zdradza dalsze szczegóły nt. nowego sprzętu

@Leon, post #11

a robi ktos jeszcze cos takiego jak G5 poza tymi do konsoli 360 ;)

a powaga to jak nie wiesz OS4 nie dziala na procesorach 64-bit.

[#13] Re: Amiga Inc. zdradza dalsze szczegóły nt. nowego sprzêtu

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #12

Ani na "dwujajecznym"...

[#14] Re: Amiga Inc. zdradza dalsze szczegóły nt. nowego sprzętu

@Leon, post #11

Leon podniecasz się tym "High-Endem", że o matko, a co będzie jak się okaże, że ten droższy model to (tak jak stoi w komunikacie AmigiINC) sprzęt wyłącznie do zastosowań przemysłowych, którego nie da się przystosować do "domu"?

EDIT: Choćby dlatego, że będzie na procu dwujajecznym a OS4 na takie procesory (wg. Hyperionu lub AmigiINC - nie mogę sobie w tym momencie przypomnieć, kto to dokładnie powiedział... ale chyba ktoś z Hyperionu...) nie jest przewidywany

Ostatnia modyfikacja: 28.04.07 22:05
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem