iesz, software nie idzie w parze z hardware Amigi. I tu uważam, że jest największy problem i największa przeszkoda w rozwoju tej platformy.
@MDW, post #2
@Hexmage960, post #3
Wszystko co jest napisane dla Amigi pójdzie na mojej Amidze. Bez sztuczek czy gimnastykowania się
@recedent, post #4
Odpalanie softu na klasyku to było jedno wielkie "uda się/nie uda".
@michal_zukowski, post #5
Wszystko co jest napisane dla Amigi pójdzie na mojej Amidze. Bez sztuczek czy gimnastykowania się.
@recedent, post #7
@Hexmage960, post #8
@recedent, post #9
I tak, nie po to systemy NG zostały napisane, żeby używać kilkudziesięcioletniego oprogramowania (choć się da i czasem trzeba).
Zaś co do MUI i jego "wiechliwości" to nie zdarzyło mi się, żeby w MorphOSie zawiesiło się MUI. Może wersja pod OS4 jest niestabilna, albo jakieś inne czynniki mają tam znaczenie?
A swoją drogą - dasz radę na klasyku odpalić Personal Painta w rozdziałce 1920x1200 i 256 kolorach?
@Krashan, post #11
@Hexmage960, post #13
Deluxe Paint, który notabene oferuje szereg funkcji i możliwości niedostępnych dla PPainta, korzysta z dobrodziejstw Amigi, czyli chipsetu AGA.
Recedent chyba nigdy nie korzystał z WHDLoad w praktyce. To nie jest żadne kombinowanie - bo instalacja każdej gry przebiega za pomocą zwyczajnego Installera, tak, jak szereg dobrze napisanych gier.
@recedent, post #14
Czy AGA to "dobrodziejstwo" czy "złodziejstwo" - tu zdania są podzielone. Ale ja nie o tym.
@Hexmage960, post #15
@Norbert, post #17
@Hexmage960, post #18
@recedent, post #9
dasz radę na klasyku odpalić Personal Painta w rozdziałce 1920x1200 i 256 kolorach?
@Leon, post #20
@cholok, post #24
@cholok, post #26