kategoria: A1200
[#1] A1200 Adapter CF - IDE bez kabelka kątowy nad gniazdem PCIMCIA
Cześć. Kupiłem ten adapter do A1200, ale kiedy jest podłączony do mojej Amigi, ruch myszy nie działa tylko przyciski działa. Testowany na dwóch A1200 z tym samym problemem. Czy ktoś ma może taki adapter, gdzie może byc problem ? bo raczej to nie wina Amigi. Posiadam inny adapter z Chin z alliego z kabelkiem i tam nie ma problemu blokowania ruchów myszki. Dzięki za każdą sugestie.

[#2] Re: A1200 Adapter CF - IDE bez kabelka kątowy nad gniazdem PCIMCIA

@glue, post #1

Hej,
Mam 2 takie i nie zaobserwowałem podobnych problemów.
Jak takie objawy daje na 2 amigach to obstawiałbym że coś nie tak z adapterem.
Ale może ktoś będzie miał lepszą wiedzę.
[#3] Re: A1200 Adapter CF - IDE bez kabelka kątowy nad gniazdem PCIMCIA

@glue, post #1

Jeszcze pytanka.
Te objawy są z włożony kartą CF ?
W early-menu widać partycje CF i jak działa myszka ?
Czy system wgrywa się poprawnie i można uruchamiac programy w dysku w CLI czy Workbenchu ( myszkę przesuwając kombinacją klawisza AMIGA i klawiszy strzałek)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem