[#1] Pady od Segi
Witam.
Pytanie techniczne do osób które podłączyły nieprzerobione go pada od Segi do Amigi.
Pad bez przeróbki działa poprawnie?Wiem ,że trzeba przekupywać dwa przewody.
Jak zachowuje się nieprzerobione pad podpięty do Amigi?
[#2] Re: Pady od Segi

@ak47, post #1

U mnie głupiał
[#3] Re: Pady od Segi

@ak47, post #1

Dzialaly normalnie (zamienniki, nieoryginalne!) tylko z 1 fire...
[#4] Re: Pady od Segi

@ak47, post #1

U mnie działa ok na amidze 1200.
[#5] Re: Pady od Segi

@ak47, post #1

bez problemu dzialal kazdy
[#6] Re: Pady od Segi

@ak47, post #1

Działał normalnie z 1 Fire. Dla spokoju przerobiłem (chwila roboty, rozkręcić pada i odlutować/przylutować 2 czy 3 kable) i zaczął działać Fire nr 2. Ja polecam jednak przerobić, zdaje się że ten pad potrafi spalić porty w C64.
[#7] Re: Pady od Segi

@madman15, post #6

To że pali CIA w kommodorku to przekonałem się o tym boleśnie parę tygodni temu testujac pady. Od tamtego przypadku zrobiłem sobie tester na diodach i kabelku zasilajacym na USB, co każdemu polecam.OK

Ostatnia aktualizacja: 25.01.2019 06:41:05 przez Stoopi
[#8] Re: Pady od Segi

@ak47, post #1

Warto przerobić z dwóch powodów. Po pierwsze, nieprzerobiony joypad nawet na Amidze może wywołać niechciane efekty, po drugie dostajesz drugi przycisk (normalnie obsługiwany jest jeden). Gier obsługujących dwa przyciski nie było zbyt wiele, ale dzięki WHDLoad jest ich coraz więcej. Tutaj masz listę gier które obsługują dwa (lub więcej) przycisków oryginalnie lub dzięki WHDLoad.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem