[#1] Pad od CDTV przy amidze 1200.
Witam!!
Jest to moje kolejne, nieprzeciętne, a wręcz innowacyjne pytanie, a brzmi ono następująco: Czy da się podłączyć pada od CDTV do amigi 1200pomysł, pytam się dlatego, że fajnie by było mieć bezprzewodowy pad w amidze:).
Z góry dzięki za odpowiedź!! OK

[#2] Re: Pad od CDTV przy amidze 1200.

@arti4-92, post #1

nie da się, a cdtv ma specjalną kość do tego, za dużo cudowania by to wymagało

[#3] Re: Pad od CDTV przy amidze 1200.

@rzookol, post #2

hmm, to w takim razie jak zrobić bezprzewodowego pada?? Gdzieś widziałem arta na temat, jak zrobić bezprzewodowego pada do snes-a, nie dało by się takiego czegoś zrobić z padem od segi genesis??
Pad od segi genesis pasuje do amigi??
Znalzałem coś http://www.nintendowiifanboy.com/2007/04/03/sega-genesis-wireless-controller-hack-brings-back-that-lovin-fee/

Ostatnia modyfikacja: 29.04.07 23:04
[#4] Re: Pad od CDTV przy amidze 1200.

@arti4-92, post #3

Widzialem na allegro bezprzewodowy joystick/pad do Amigi/C64/Atari

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=190300203

Ostatnia modyfikacja: 30.04.07 07:37
[#5] Re: Pad od CDTV przy amidze 1200.

@arti4-92, post #1

Jest prosta przelotka która umożliwia podpięcie dowolnego joya do cdtv . Sądzę więc ,że chyba wykonanie takiej przelotki w druga strojne nie będzie problemem . Schemat jest na aminecie.

Benedykt

[#6] Re: Pad od CDTV przy amidze 1200.

@Benedykt Dziubałtowski, post #5

Problem w tym, że pad w CDTV nie jest podłączany, dlatego nie pomoże żadna przejściówka.
To tak jakbyś chciał podłączyć do Amigi 1200 pilot od telewizora.

Najlepszym sposobem jest zrobienie/kupienie przejściówki pozwalającej podłączyć pada od PSXa i kupić bezprzewodowy pad do PSXa (np. Logitecha).
[#7] Re: Pad od CDTV przy amidze 1200.

@Norbert, post #4

Nio Nio, nieźle, fajne pady, tylko ciekawe ile typek za nie chce(cena minimalna).

[#8] Re: Pad od CDTV przy amidze 1200.

@Jaszczur, post #6

Taki pad to nie to samo, nie ten klimat, ale bylo by morzna spróbowac z takim padem.

[#9] Re: Pad od CDTV przy amidze 1200.

@Jaszczur, post #6

Problem w tym, że pad w CDTV nie jest podłączany, dlatego nie pomoże żadna przejściówka.
To tak jakbyś chciał podłączyć do Amigi 1200 pilot od telewizora.

przecież to jest proste. opis podłączenia pilota był w MA na tej samej zasadzie można podłączyć pad od CDTV.

Benedykt

[#10] Re: Pad od CDTV przy amidze 1200.

@Benedykt Dziubałtowski, post #9

Co to "MA"

[#11] Re: Pad od CDTV przy amidze 1200.

@arti4-92, post #10

Magazyn Amiga
[#12] Re: Pad od CDTV przy amidze 1200.

@Benedykt Dziubałtowski, post #9

To przepraszam.
Na elektronice się nie znam, a artykułu nie pamiętam.
Chodziło mi o to, że "normalnie" się podłączyć nie da, a nie sądziłem, że zmuszenie tego do działania jest proste.
[#13] Re: Pad od CDTV przy amidze 1200.

@arti4-92, post #8

Klimat klimatem, ale w padach chodzi jednak też o wygodę.
Pad od CDTV jest fajny, ale średnio wygodny.
[#14] Re: Pad od CDTV przy amidze 1200.

@Jaszczur, post #13

Pad nie jest aż taki zły, jest duży, można nawer powiedzieć, że jestes wygodny. :D

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem