[#31]
Re: Sprawdzona metoda nagrywania CD dla Amigi CD32
@BULI,
post #30
No więc tak. Dzisiaj sporo wieści:
1. Nagrałem płytę na moim laptopie z nagrywarką typu SLIM. Okazało się, że nagrywarka ta nagrywa z min. prędkością
10x.
Nagrany z tą prędkością 10x za pomocą ImgBurn obraz płyty zadział na Amidze CD32
od razu, bez problemów. Płyta chodzi płynnie i szybko! Zatem ta prędkość okazuje się OK. Polecam!
2. Nagrany na moim PC z nagrywarką z min. 16x obraz płyty również za pomocą ImgBurn - sprawia ogromne problemy - czyta bardzo wolno i długo. Nie polecam tego rozwiązania.
3. Dostałem przesyłkę z płytą Workbench 3.0. Więc ta płyta to zwyczajny CD-R, wczytuje się dosyć powoli, ale działa.
Teraz zresztą zgram płytę, która go zastąpi, utworzy mniejszy RAD (ten tworzony za pomocą tej płyty zabiera 880kB pamięci CHIP).
4. Dostałem również w tej przesyłce zafoliowanego BOXa Syndicate. Jeszcze nie otwierałem, ale prezentuje się okazale i jest w dobrym stanie. To mój pierwszy Big BOX do Amigi CD32.
--
Wnioski: Gorąco polecam zgrywanie za pomocą wolnych nagrywarek. U mnie płyta zgrana na 10x działa
znakomicie z Amigą CD32. Zabootowała w kilka sekund i wczytał się zgrany na niej pełen Workbench, który zgrałem uprzednio w obraz ISO na Amidze za pomocą ISOCD.
Co do programów nagrywających - ImgBurn również polecam.
Teraz idę kupić więcej CD-R, bo już wcześniej wszystkie zużyłem na tej nagrywarce 16x.
Ostatnia aktualizacja: 31.01.2019 14:13:29 przez Hexmage960