[#1] Fast Ata i pady FUSE
witam

czy ma ktos moze pod reka fast ate i moze mi "przedzwonic" miernikiem pewna rzecz??

od spodniej strony fast aty sa dwa kwadratowe pady lutownicze i podpisane sa obok jako "FUSE". na tej fast acie co mam sciezka miedzy tymi dwoma punktami jest przerwana (wisi w powietrzu odklejona od laminatu i przerwana) czyzby jakies zwarcie??

jesli ktos ma mozliwoas sprawdzenia jak jest w jego fast acie, czy sciezka miedzy padami fuse jest cala to niech da znac.

pozdrawiam

[#2] Re: Fast Ata i pady FUSE

@ZimA, post #1

Ja mam tą ścieżkę całą i nawet przylega do laminatu.
A tak na serio musiałeś mieć jakieś zwarcie. Prawdopodobnie Fast ATA padła, ale można polutować i zobaczyć, co będzie się działo.
[#3] Re: Fast Ata i pady FUSE

@Werner, post #2

tez tak mysle ze moglo byc w niej jakies zwarcie.

podlutuje ta sciezke.

[#4] Re: Fast Ata i pady FUSE

@ZimA, post #3

Te punkty to właśnie takie zabezpieczenie przed zwarciem. Ich zadaniem jest "się przerwać" jeżeli nastąpi zwarcie.
[#5] Re: Fast Ata i pady FUSE

@TomK, post #4

TomK napisał(a):

> Te punkty to właśnie takie zabezpieczenie przed zwarciem. Ich
> zadaniem jest "się przerwać" jeżeli nastąpi zwarcie.

Bo "FUSE" to znaczy tyle co bezpiecznik. :D
[#6] Re: Fast Ata i pady FUSE

@karino, post #5

Mi dysk tak padł, ojciec podlutował ścieszę i do teraz dysk "żarzy".

[#7] Re: Fast Ata i pady FUSE

@karino, post #5

no co ty ;)

[#8] Re: Fast Ata i pady FUSE

@ZimA, post #7

niema co, zawsze znajdzie się dobry sposób na podbicie ilości postów w profilu

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem