[#41]
Re: Gdzie kupić akcelerator do A1200 ?
@Kulamario,
post #29
WARPY i FASTY do A500 i 1200 jeszcze nie ukończone, cen także nie ma,jednak na pewno nie będzie to zdzierstwo w biały dzień pokroju pomyleńców wytawiających na portalach aukcyjnych czy ogloszeniowych,gdzie "życzą" sobie za dopałki do amig chore pieniądze.
Jak trafisz okazję za dobre pieniądze jakiejkolwiek turbiny 030,040,060 to się nie zastanawiaj tylko kupuj. Jeśli nie znasz się na specyfikacjach danego turbiacza to
>TUTAJ< masz szczegółowe info ze zdjęciami do praktycznie każdej wyprodukowanej karty turbo do A1200.
Uwierz,że nie zmarnujesz pieniędzy,a jak Ci bedzie mało to sobie zawsze możesz ją sprzedać,dołożyć i kupić coś mocniejszego (uwierz mi że po jakimś czasie będzie Ci mało

).
Na twoim miejscu przeczekałbym jednak do premiery WARP 1260 lub innych nowych najmocniejszych kart jak ACA1260 czy Vampire 1200. Skoro posiadasz rozszeżenie FAST to do amigowania w zupełności Ci wystarczy i śmiało możesz odkładać kasę na najmocniejsze akceleratory.
Na koniec i tak decyzja należy tylko do Ciebie,więc możemy się produkować jeszcze przez kilka tygodni a i tak zrobisz jak uważasz.
Jeśli chodzi o polecane wcześniej karty ACA1230 56MHz to owszem jest,a w zasadzie była (Karty Cizara i Sellena biją rekord za rekordem

: ) to najszybsza turbinka na 030 do Amigi,jednak jest trudna do dostania.
Posiadałem to cudeńko przez dłuższy czas i byłem z niej bardzo zadowolony.
Były takze wersję ACA1233 55MHz,jednak z racji limitowanej edycji jest ich jeszcze mniej niż ACA1230 56MHz.