[#1] Śieżący obraz na kablu s-video euro
Witam. Mam pytanie, podłączyłem telewizor manta 22" kablem euro -> s-video i obraz jest bardzo dobrej jakości ale strasznie się mieni(śnieżny). W workbenchu jest ok. Widać jedynie po wskazniku że sie mieni. Włączyłem intro w The settlers i tutaj widać to bardzo. Dla porównania podłączyłem pod ten sam TV kablem chinch->chinch, tutaj obraz nie sniezy ale jest bardzo rozmyty.
Jaka może być przyczyna?
[#2] Re: Śieżący obraz na kablu s-video euro

@mw88, post #1

Amiga cd32 jak się domyślam? Jeszcze się nie spotkałem z telewizorem który poprawnie obsługuje s-video na scart/euro. Zrób sobie RGB moda i z głowy.
[#3] Re: Śieżący obraz na kablu s-video euro

@Stoopi, post #2

Amiga cd32 jak się domyślam? Jeszcze się nie spotkałem z telewizorem który poprawnie obsługuje s-video na scart/euro. Zrób sobie RGB moda i z głowy.

Coś w tym jest, wszystkie nowe TV/Monitory LCD z obsługa S-Video dają paskudną jakość obrazu na CD32.
Za to CD32 podłączona pod TV CRT, czy monitor CRT (np Commodore) z obsługą S-Video daje super obraz z CD32!
[#4] Re: Śieżący obraz na kablu s-video euro

@BULI, post #3

To Amiga 1200 Mam zrobione wyjście s-video zamiast modulatora.
Nagrałem film ale na żywo jest to dużo bardziej widoczne :

http://gofile.me/3ybhG/UoUo23RiM
[#5] Re: Śieżący obraz na kablu s-video euro

@mw88, post #4

Tutaj lepiej widać http://gofile.me/3ybhG/dkYBLV1LD
[#6] Re: Śieżący obraz na kablu s-video euro

@mw88, post #5

To nie Amiga tylko telewizor ma problemy z wyświetlaniem obrazu. Zobacz na innym.
[#7] Re: Śieżący obraz na kablu s-video euro

@Stoopi, post #6

A co myślicie o tym. Będzie d9bry? BENQ G702AD. I czy moja Ami będzie działać pod vga
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem