[#1] Migotanie obrazu monitor 1084s D2
Witam, mam małe pytanie odnośnie Monitora 1084S zakupiłem niedawno używkę na allegro, i po podłączeniu do 500 przeraziło mnie migotanie obrazu. Stąd moje pytanie czy to normalne i czy tak być powinno ...? - pozdrawiam -
[#2] Re: Migotanie obrazu monitor 1084s D2

@TommiQu, post #1

Nie wiem co rozumiesz przez migotanie, ale jeśli Workbencha masz odpalonego w rozdziałce z Interlace'm to jak najbardziej normalne. Jeśli migota już na ekranie Kickstartu to nie jest normalne.
[#3] Re: Migotanie obrazu monitor 1084s D2

@AmiClassic, post #2

Wiesz co może być przyczyną ...? miga na poziomie kickstartu :/
[#4] Re: Migotanie obrazu monitor 1084s D2

@AmiClassic, post #2

...szczególnie białe tło daje po oczach jak jest ciemny ekran z grafiką to da się wytrzymać
[#5] Monitor 1084S - problem z migającym obrazem
Witam, zakupiłem niedawno monitor 1084s podpoiłem A500 i na szczególnie białych polach monitor miga, drga, jednym słowem daje po oczach, nie wiem jak to dokładnie opisać :) ... mam pytanie czy te monitory po prostu tak mają, czy coś jest nie tak..? wcześniej miałem podpiętą pod LCD na Eurozłącze i migotanie było minimalne. Proszę o radę :) pozdrawiam -
[#6] Re: Monitor 1084S - problem z migającym obrazem

@TommiQu, post #5

Jaki masz kickstart w swojej Amidze 500?
[#7] Re: Monitor 1084S - problem z migającym obrazem

@Stoopi, post #6

1.3 i 3.1
[#8] Re: Monitor 1084S - problem z migającym obrazem

@Stoopi, post #6

Myślisz że to od kickstartu zależy ?
[#9] Re: Migotanie obrazu monitor 1084s D2

@TommiQu, post #1

domyslamsie, ze chodzi ci o odswiezanie obrazu.
Niestety 1084S ma odswiezanie 60Hz a minimalna dopuszczalna norma wynosi 72Hz stad wrazenie migania obrazu.
[#10] Re: Monitor 1084S - problem z migającym obrazem

@TommiQu, post #8

Nie. Myślałem że mylisz pewne rzeczy stąd pytanie pomocnicze. :] Jaki masz sterownik w preferencjach obrazu? Jaka opcję wyświetlania obrazu wybierasz w bootmenu? Bo może masz na stałe NTSC, a powinien być PAL.

Ostatnia aktualizacja: 07.02.2019 16:28:05 przez Stoopi
[#11] Re: Monitor 1084S - problem z migającym obrazem

@TommiQu, post #5

W Palu częstotliwość odświeżania obrazu wynosi 50Hz jest to częstotliwość widoczna dla niektórych osób. Szczególnie przeszkadza z bliska i na jasnych obrazach.

Jest to normalne, przy LCD tego nie widać, Szczególnie, że tam jest 60Hz.
[#12] Re: Monitor 1084S - problem z migającym obrazem

@jarob, post #11

Dzięki bardzo mi pomogliścieOK tu mam problem z odświeżaniem faktycznie jest 50Hz więc migotanie jest nieuniknione :) dzięki
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem