[#1] programy muzyczne Digi Booster, Symphonie a karty muzyczne
Witam!
Mam oryginalne powyższe programy muzyczne i chciałbym, dokupić kartę muzyczną. Właśnie którą z poniższych kart muzycznych wykorzystają w/w programy: Delfinę, mediator + SB128? Wiem, że programy wymagają też kart graficznych (tyle tam suwaków, potrzebna, większa niż Agowa rozdziałka), która wybrać BVPPC, mediator+VD3? Czy te programy wykorzystuja PPC?
Pozdrawiam
[#2] Re: programy muzyczne Digi Booster, Symphonie a karty muzyczne

@ender, post #1

w amigowych systemach jest cos takiego jak AutoScroll, a AHI jest natywne w MorphOS, ktory dziala tez na AGA, ale najlepiej to miec BVision i Delfine. wiem co gadam bo tego posta pisze z MorphOS na A1200. jak masz w domu peceta/maka (ja "jeszcze" nie mam) to nie wiem po co to tobie, bedziesz uzywac?

[#3] Re: programy muzyczne Digi Booster, Symphonie a karty muzyczne

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #2

A jak ma jakiegoś starego zgrzybiałego peceta to co? ;)

Ostatnia modyfikacja: 06.05.07 00:48
[#4] Re: programy muzyczne Digi Booster, Symphonie a karty muzyczne

@Korni, post #3

watpie.

[#5] Re: programy muzyczne Digi Booster, Symphonie a karty muzyczne

@ender, post #1

Odpaliłem Symphonie pod WinUAE i nie mogę odegrać żadnego, nawet najprostszego modułu, bo wyskakuje komunikat o zbyt wolnym CPU

[#6] Re: programy muzyczne Digi Booster, Symphonie a karty muzyczne

@Pinto, post #5

a emulacje jakiego procka masz ustawiona?

[#7] Re: programy muzyczne Digi Booster, Symphonie a karty muzyczne

@Pinto, post #5

u mnie Symphonie dziala / gra modki nawet na starym MorphOS 0.4 (bez JIT)

[#8] Re: programy muzyczne Digi Booster, Symphonie a karty muzyczne

@vi-bee, post #6

Próbowałem 020, 030, 040, ale nie powinno to mieć żadnego znaczenia. Jeśli np. World Construction Set generuje krajobrazy kilkanaście razy szybciej, to Symphonie w kulki sobie leci :P

[#9] Re: programy muzyczne Digi Booster, Symphonie a karty muzyczne

@Pinto, post #8

"Nie wiem, nie znam sie" ale moze ustaw CPU na 040, zaptaszkuj "more accurate FPU", "FPU support", CPU Speed na "Fastest possible" nie mowiac juz o JIT na 8MB i dorzuc do systemu 040.librrary. Moze program zmadrzeje...?
[#10] Re: programy muzyczne Digi Booster, Symphonie a karty muzyczne

@Andrzej Drozd, post #9

Przecież to oczywiste, że mam tak ustawione :D

[#11] Re: programy muzyczne Digi Booster, Symphonie a karty muzyczne

@Pinto, post #10

Musze z ciekawosci wydobyc skads, prawie nigdy nie uzywana "Symfonie" i sprawdzic to :)
[#12] Re: programy muzyczne Digi Booster, Symphonie a karty muzyczne

@Andrzej Drozd, post #11

...no i rzeczywiscie. Ty to masz pewnie szybkiego grzyba. Na moim (500 MHz), po odpaleniu Symphonie, emulacja zwalnia do predkosci podobnej...jak pc-task na 040 z odpalonym win3.11
Po wylaczeniu Symhonie predkosc wraca do normy. Program jest sprzed 11 lat...Trzeba bedzie chyba pobawic sie prefsami WinUAE i zrobic z niego jakas Amige, bez ukladow specjalizowanych...albo wyrzucic dziadostwo ;)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem