[#1] jaka książka do nauki WB 3.x ?
Hej,

jako świerzy użytkownik MIST'a z Amigą czuję się bardzo zagubiony w WB i bez pomocy z forum nic się mi nie udaje.
Rozważam zakup podręcznika użytkownika, z którego mógł bym korzystać, aby rozumieć co do mnie ludzie piszą oraz aby mniej dupę ludziom zawracać :P

Co polecicie?

Widzę takie pakiety w naszym necie:
https://amiga.net.pl/index.php?lng=pl&kwt=10010&tms=126
https://amiga.net.pl/index.php?lng=pl&kwt=10010&tms=13
[#2] Re: jaka książka do nauki WB 3.x ?

@Kwahu, post #1

Tak, te książki bardzo polecam początkującym użytkownikom Amigi. Sam posiadam 1 i 2 tom AMIGA OS 3.1.
[#3] Re: jaka książka do nauki WB 3.x ?

@Kwahu, post #1

Nie czytałem tych książek, ale miałem kiedyś "Amiga od A do Z" i z czystym sumieniem mogę ją polecić.
[#4] Re: jaka książka do nauki WB 3.x ?

@forge, post #3

no właśnie, nie wiem czym się różnią
bo kupił bym albo to albo to :P
ktoś ma porównanie?
[#5] Re: jaka książka do nauki WB 3.x ?

@Kwahu, post #4

To może ja się wypowiem

Stare wydanie "Amigi od A do Z" jest pierwowzorem dla wydanych później trzech tomów "AMIGA OS 3.1", gdzie informacje są znacznie rozszerzone. Te trzy tomy to najbardziej kompleksowe wydanie, dodanych zostało wiele opisów nowszych funkcji i programów, które nie były kiedyś dostępne.

Reedycja "Amigi od A do Z" będzie miała bardziej zwięzłą formę, ale tematyka dotyczy głównie samego systemu (tak jak wydanie z 1998 roku). Natomiast "AMIGA OS 3.9" to podręcznik dla osób, które chcą korzystać z nowych możliwości Workbencha 3.5 i 3.9, więc wiele rzeczy wygląda inaczej niż w systemie 3.0/3.1.

Mamy też eBooka zawierającego zebrany najważniejszy materiał z dwóch pierwszych tomów. Szczegóły są dostępne tutaj.

Dlatego jeśli jesteś zainteresowany systemem od 3.0 w górę, proponuję zakup pakietu "AMIGA OS 3.1", gdzie wszystko jest omówione od podstaw. W razie pytań zapraszam też do kontaktu przez PW.

Ostatnia aktualizacja: 20.02.2019 18:56:11 przez A2
[#6] Re: jaka książka do nauki WB 3.x ?

@A2, post #5

hej

dzięki, właśnie kilka godzin temu zakupiłem tego ebooka bo pisało, że jest połączeniem info z pierwszych 2 części 3.1 :)

fingers corssed :)
[#7] Re: jaka książka do nauki WB 3.x ?

@Kwahu, post #6

I wszystko jasne Dzięki za zamówienie!
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem