kategoria: A1200
[#1] Micronik Scandy - inna wersja?
Hejka

Przyniosłem sobie z piwnicy pudło z 'amigratami' i wygrzebałem z niego scandoubler Micronik'a.
Jest on trochę inny niż normalny Scandy, którego zdjęcia widziałem w necie.
Pierwsze zdjęcie przedstawia wersję standardową, a chodzi dokładnie o płytkę obok taśmy FDD, natomiast
zdjęcie 2 i 3 przedstawia wersję moją:

Tu nasuwają mi się pytania: czy to jakaś wersja 'homemade' i czy to jest jakiś interfejs do podłączenia stacji od PC bez przeróbek?
[#2] Re: Micronik Scandy - inna wersja?

@AmiClassic, post #1

Twoja płytka i reszta to interfejs stacji drugiej wewnętrznej, np. dla obudów Tower, zworkami można ustawiać czy ma to być DF1, DF2 czy DF3.

Ostatnia aktualizacja: 23.02.2019 08:34:25 przez superbonio
[#3] Re: Micronik Scandy - inna wersja?

@superbonio, post #2

Rozumiem, że musi to być oryginalna stacja amigowa lub stacja PC po przeróbce?
Pytam, bo lata temu miałem taką dziwnie powykręcaną taśmę do PC'towych stacji bez przeróbek.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem