kategoria: A1200
[#1] Instalacja Boing Ball 2 - powoduje Guru
Cześć,

Po świeżej instalacji 3.9 chciałem zainstalować poprawki "Boing Ball". Pierwsza poszła bez problemu. Ale po zainstalowaniu drugiej i restarcie Amigi, dostaję błąd "Error 8000 0004 Task 78009580". W Amidze mam kartę Blizzard 1230 64MB Fast, dysk IDE 2,5" 80GB i jest to Amiga 1200 Escom.

pozdrawiam
[#2] Re: Instalacja Boing Ball 2 - powoduje Guru

@davidtychy, post #1

Mialem poobne lecz nie takie same przejścia z BB i Os3.5. Za chorobę nie chciały się instalować. Nie pamietam juz jakich czarów użyłem ale m.in próbowałem instalować BBagi przez wczytanie okrojonego wb bez startup sequence i wtedy dopiero proba instalacji bb.
[#3] Re: Instalacja Boing Ball 2 - powoduje Guru

@davidtychy, post #1

Nie wiem jak to odkręcić, ale po instalacji każdego BB, w szczególności po instalacji BB2 sam reset nie wystarczy, chyba że dłuższy, gdyż w pamięci zostają resztki update z OS3.9 i podczas rozruchu się wszystko kaszani, dlatego po instalacji najlepiej wyłączyć amigę na około 10 sekund i włączyć, na pewno nie będzie guru.
[#4] Re: Instalacja Boing Ball 2 - powoduje Guru

@davidtychy, post #1

Wyrzuć wszystko z WBStartup, warto też sprawdzić co siedzi w S:user-startup i startup-sequence.
[#5] Re: Instalacja Boing Bag 2 - powoduje Guru

@forge, post #4

Oczywiście chodzi mi o pakiet "Boing Bag", nie "Boing Ball" :)

Usunięcie pliku "AmigaOS ROM Update" z DEVS: rozwiązało problem.
Podobno ten ROM może być kłopotliwy z niektórymi konfiguracjami

Potem zainstalowałem Boing Bag 3&4 i system staruje poprawnie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem