kategoria: Sprzęt
[#1] wtyczka power
hej,
czy ktos rozpracowywal samorobke - wtyczke do zasilania do amigi?
to wyglada na bardzo estetyczna robote, koles mowi ze kupil w polsce
jakies instrukcje macie skad dobrac elementy i jak to zrobic?

https://youtu.be/W4cdK7CSRLw?t=297
[#2] Re: wtyczka power

@ami2019, post #1

A nie lepiej tak?
https://www.ppa.pl/forum/elektronika/39679/adapter-zasilacza-cisco-do-amigi
[#3] Re: wtyczka power

@Mq, post #2

wiem wiem Mq, ale ja chce miec po prostu wtyk amigowy... samorobke... a ta ladnie wyglada z tego filmu, i ciekaw jestem jaki patent oni mieli zeby takie cos ladnie zrobic.

Ostatnia aktualizacja: 16.03.2019 13:23:23 przez ami2019
[#4] Re: wtyczka power

@ami2019, post #3

Któryś DIN pasuje pod gniazdo, tylko trzeba lekko podgrzać piny żeby łądnie się ustawiły.
[#5] Re: wtyczka power

@ami2019, post #1

Nie lepiej kupić nową wtyczke na allegro? przecież te 3-4 dychy to nie majątek,a dostajemy ładną estetyczną i dobrze trzymającą się wtyczke amigową.Ewentualnie kupić świetny adapter od kolegi Mq
Można sobie nawet zrobić kabel z wtyczką a drugi koniec zrobić wtyk 6pin do zasialcza Cisco ,czy kostke elektryczną do której można sobie wkręcać przewody z dowolnego zasilacza z odpowiednimi napięciami.

Ostatnia aktualizacja: 16.03.2019 13:34:56 przez FeRu
[#6] Re: wtyczka power

@ami2019, post #1

Są na allegro i Ebay kup sobie eleganckie wtyczki sam kupiłem dla siebie OK
[#7] Re: wtyczka power

@Stoopi, post #4

Któryś DIN pasuje pod gniazdo, tylko trzeba lekko podgrzać piny żeby łądnie się ustawiły.
DIN 8 w wariancie 262° pasuje chyba nawet bez podgrzewania, po wyrwaniu trzech zbędnych pinów. Tyle, że jest okrągły...

Ostatnia aktualizacja: 16.03.2019 13:43:12 przez Krashan
[#8] Re: wtyczka power

@ami2019, post #3

wtyczka z filmu to chyba jest już razem z przejścówką do zasilacza ATX poszukaj na allegro dawno temu ktoś to sprzedawał.
[#9] Re: wtyczka power

@ami2019, post #1

Próbowałem to drukować. Tylko piny wstawić i też zda egzamin. Oczywiście czarna lub biała wersja dużo lepiej wygląda.

Ostatnia aktualizacja: 16.03.2019 15:16:41 przez Adinfo
[#10] Re: wtyczka power

@Adinfo, post #9

Wtyki din amigowe nowe są na Alle**o.
[#11] Re: wtyczka power

@pong777, post #10

pong777, wiem wiem, tu chodzi o to ze chce sobie zmodzic to sam, dla relaksu...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem