[#1] Zasilanie turbo PowerPC
Na karcie PowerPC dla A1200 znajduje sie zlacze dwupinowe (na stronie karty onie, gdzie sa procesory). Czy mozna wpiac tam zasilanie 5V ze zlacza zasilania stacji dyskow od zasilacza? Zmierzylem na tym dwupinowym zlaczu napiecie. Jest 4,7V a wiec pewnie dlatego Amiga przestala startowac.
[#2] Re: Zasilanie turbo PowerPC

@rjack, post #1

Mozna, tam bylo miejsce pobierania pradu przez coolera.
Z wlasnego doswiadzczenia powiem jednak, ze takie latanie nie ma sensu. Skoro kiedys dzialalo bez tego musisz teraz usunac przyczyne wadliwego dzialania/nie dzialania.

[#3] Re: Zasilanie turbo PowerPC

@11MASTEr, post #2

[#4] Re: Zasilanie turbo PowerPC

@rjack, post #1

jak nie masz podlaczonego oryginalnego wentylatora 5V ktory pobiera prad ze zlacza na karcie to nasmaruj go i podlacz do tego zlacza, bo ten wentylator wymusza zasilanie karty po wlaczeniu Amigi do pradu.

[#5] Re: Zasilanie turbo PowerPC

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #4

Ja tam nie mam nic podpiete i jakos dziala.

[#6] Re: Zasilanie turbo PowerPC

@11MASTEr, post #5

mi tez dziala bez "jakos".

[#7] Re: Zasilanie turbo PowerPC

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #6

[#8] Re: Zasilanie turbo PowerPC

@rjack, post #1

jak masz fastate to odlacz wszystkie dyski dla sprawdzenia, docisnij karte, obadaj simmy itd. jak nie wystartuje "nie bedzie obrazu kicka" to karta padla jesli Amige masz sprawna.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem