[#1] Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie
Szukam paru rzeczy co kiedyś używałem na amidze.
1. Stary program PD oferujący dodawanie tylko gwiazdek do obrazków. Można było wybrać wielkość i ilość gwiazdek. Klikało się myszką w dowolne miejsce obrazka i tam dodawana była gwiazdka. Wyglądało to profesjonalnie jak na tamte czasy.
2. Francuski czy niemiecki dysk muzyczny dla Amigi z AGA oferujący odpalanie modułów. Na ekranie była grafika z nutkami/instrumentami muzycznymi wszystko w wysokiej rozdzielczości. Była to najładniejsza plajerka z jaką się spotkałem w tamtych czasach.
3. Dyskietka na której był sampel 8SVX zawierający dialogi z filmów/radia, kawały. Po kliknięciu na ikonkę uruchamiał się program a na ekranie było widać obrazek w stylu tego jak z AudioMastera i następowało odtwarzanie sampla.
[#2] Re: Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie

@Leon, post #1

2. Brzmi jak musicdisk Phenomeny (music dream), ale tam nie były nutki, tylko klawisze i bynajmniej nie byli z Francji czy Niemiec.
[#3] Re: Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie

@Ralpheeck, post #2

Tamto wyglądało trochę jak strona internetowa w 640x512 a przyciski do odtwarzania modułów były zaokrąglone. Lata pewnie 1998-99.
[#4] Re: Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie

@Leon, post #1

1. Stary program PD oferujący dodawanie tylko gwiazdek do obrazków.

To chyba Digital Illusions.

A musicdiski na AGA są tu:
link

Ostatnia aktualizacja: 25.03.2019 14:37:57 przez PopoCop
[#5] Re: Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie

@PopoCop, post #4

Tak to musiał być Digital Illusions. Chociaż trochę inaczej go pamiętam był bardziej prosty w obsłudze.
Tego dysku muzycznego szukałem na Pouet ale nie znalazłem.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem