[#1] Dysk PC do amiga 600 HD
mam tak : amiga,dysk 104 mb :) (ale PC) , przejsciowka 2,5 <-> 3,5 " jest wszyskto niby dziala
workbench niby czyta ten dysk ale go nei widac troche cudowalem z dyskietki WB 3,1 (mianowicie HDsetup,HDtools) ale jak cos niby dziala ty wyskakuje "not a valid DOS drive"
a slyszlaem ze jest potrzebne jakies oprogramowanie by amiga czytala dyski pc

prosze o pomoc!!! :D
[#2] Re: Dysk PC do amiga 600 HD

@adam22, post #1

Chcesz odczytać dysk z pc na ami czy chcesz dysk z pc używać na ami? Jak to pierwsze to poszukaj Fat95, a jak chcesz go używać jako amigowego to hdtoolbox i format:).
[#3] Re: Dysk PC do amiga 600 HD

@szulu, post #2

raczej uzywaj WB 2.1 do amigi 600HD z kick 2.05(37.350) , z 3.1 mozesz miec problemy !!!

[#4] Re: Dysk PC do amiga 600 HD

@tomg, post #3

z tym nie bedzie problemu
mam "przerobiona" plyte glowna na kick 3.1 +rozszezenie A601(czyli 1 mb ram`u)

p.s: prubowalem walczyc na allegro o dpoale 40 mhz+4mb fats ram`u , ale brak forsy niweczy kazde marzenie ;/)

co do Wb 3.1 to jzu dawno go odpalalem chula (ale nie mam hd (dobrego) by instalowac na hdd
[#5] Re: Dysk PC do amiga 600 HD

@adam22, post #4

jak chcesz podmountowac hdeka z piecowymi partycjami to zrob odpowiednia mountliste i uzyj fat95 albo crossdos.
[#6] Re: Dysk PC do amiga 600 HD

@v., post #5

A jeszcze prosciej uzyc MountDOS+FAT95. Wszystko bedzie sie dzialo automatycznie (bez robienia mountlisty, chociaz i to jest mozliwe), bez wzgledu jaki dysk pecetowy podlaczysz. (chociaz niekiedy sa problemy z zobaczeniem wszystkich partycji)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem