Witam!
Ostatnio zakupiłem interfejs CF -> IDE, aby używać karty pamięci zamiast dysku twardego. Niestety nie działa to tak jak powinno. Podłączyłem to do złącza. Włączam komputer, ładuje HDToolBoxa z dyskietki wszystko ładnie wykryło mi karte (rozmiar się zgadza itp.) Tworze 2 partycje, zapisuje zmiany, Ctrl+A+A, ładuje dyskietke z workbenchem, chce sformatować partycje. Niestety na blacie nie pojawiły się ikony tych partycji, uruchamiam formata - też nie wykrył tych partycji. Resetuje amige, te same postepowanie, dalej nic. Za którymś razem wykryło mi je w Bootmenu i chciała się bootować, ale że nie była sformatowana to wiadomo co się pojawiło. Przy którejś próbie format wykrył te partycje (na blacie nigdy się nie pojawiły) daje format, chce formatowąć, a tu requester, że nie ma takiego dysku:( do takiej sytuacji udało mi się doprowadzić 2 razy. W między czasie próbowałem, różne konfiguracje partycji, filesystemy i nic! HdToolBox zawsze wykrywał karty.
Sprawdzałem 2 karty: Pretec Cheetah 80x oraz Kingston o zwykłej szybkości, obie mają po 1GB. Całość była sprawdzana na "gołej" A1200 z romem 3.0 (39.106).
Nie wiem co jest grane. Przeczytałem wszystkie artykuły nt. CF z Waszego portalu, przeszukałem forum, oglądałem strone mała amiga i cf. Niestety nie znalazłem rozwiązania problemu. Aha dodam jeszcze, że pracował w niej stary seagate 40MB, który padł.
Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedź:)
Ostatnia modyfikacja: 14.05.07 16:17