kategoria: A1200
[#1] Amiga 1200 Fast Ram
Cześć leży mi w szafie Amiga 1200, miałem kupić rozszerzenie
pamięci Fast Ram ale z powodu innych zajęć Amiga poszła w odstawkę.
Myślę że 4 mb wystarczy by pograć sobie w Street Fightera 2
Cannon Fodder i kilka innych oczywiście chodzi mi o WHDLoad
Mam pytanie czy obojętne będzie czy kupię gdzieś jakąś Sakure
pod pcmcia czy coś pod trapdoora, co wybrać chodzi mi również
o markę(czy ma to jakieś większe znaczenie?)
[#2] Re: Amiga 1200 Fast Ram

@Ryu, post #1

Z używanych (do 500zł) nic sensownego nie znalazłem, dlatego "kupiłem" A1208 v1.1 w retroami.com.pl, niestety zrezygnowałem z zakupu w ostatnim momencie - z powodu wtopienia na OLX oraz awarią płyty A1200 (jeszcze z nią walczę). Mam nadzieję, że jeszcze do tego wrócę.
[#3] Re: Amiga 1200 Fast Ram

@Adinfo, post #2

Niestety w tej chwili produkt niedostępny, skoro karta jest warta
zakupu poczekam.
[#4] Re: Amiga 1200 Fast Ram

@Ryu, post #1

4 MB do WHDLoad wystarcza, do tego taka ilość nie blokuje portu PCMCIA. 8MB przydaje się do większych gier, takich od 4 dyskietek wzwyż.
[#5] Re: Amiga 1200 Fast Ram

@Ryu, post #1

Na naszej giełdzie jest ogłoszenie z A1208 sprzed paru dni. Spytaj czy aktualne.
[#6] Re: Amiga 1200 Fast Ram

@movin, post #5

Znalazłem w całkiem przystępnej (nie wiem czy zbyt przystępnej) cenie taką kartę:
8MB Fast Ram
Czy ktoś z was może miał z nią do czynienia, czy nie ma z nią problemów?

Ostatnia aktualizacja: 11.04.2019 17:33:37 przez Ryu
[#7] Re: Amiga 1200 Fast Ram

@Ryu, post #3

Karty będą na dniach. Produkują się w tym momencie.
[#8] Re: Amiga 1200 Fast Ram

@pong777, post #7

No to czekam z niecierpliwością.
[#9] Re: Amiga 1200 Fast Ram

@Ryu, post #8

Nie wiem, czy nie walnę gafy, ale chciałem się podzielić moimi doświadczeniami z PCMCIA w A600 z rozszerzeniem pamięci fast do 8MB. Ogolnie config tej Amigi to 8MB FAST, 2MB CHIP i karta CF 4GB jako dysk twardy. Slot PCMCIA służy do przenoszenia danych z innej Amigi i z PC poprzez FAT 95 i inną kartę CF. Używam go też do łączności z internetem bardzo sporadycznie - karta 3Com Ethernet. rom 37.350.

Nie mam żadnych problemów z blokowaniem PCMCIA przy 8mb fast.
[#10] Re: Amiga 1200 Fast Ram

@zilog, post #9

zmien na 3.1 i sprawdz raz jeszcze
[#11] Re: Amiga 1200 Fast Ram

@michal_zukowski, post #10

Rozumiem, ze pod 3.1 zaczną się problemy?
Nie. Nie zamierzam na tej Amidze przesiadać się na nowszy ROM. Zwłaszcza, że wszystko co ma działać, działa na niej ok pod 2.0 szeroki uśmiech
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem