[#1] Skąd zdobyć legalnego Reala 3d w ostatniej wersji?
Witam!
Czy poza kupnem na giełdzie jest szansa na legalne pobranie Reala 3d w jakiejkolwiek, a najlepiej ostatniej wersji? Czy można go wykorzystać do tworzenia animacji, które później chciałbym wykorzystać np. w grze lub innym programie? Z tego co pamietam to Reala można było nawet uruchomić na A500 1mb ramu. Ja mam w tej chwili A1200 Blizzadra IV 030/50 z 16 mb ramu. Ostatnią wersje jaką kojarzę z MA to chyba REal 3d 4?
Pozdrawiam ;)
[#2] Re: Skąd zdobyć legalnego Reala 3d w ostatniej wersji?

@ender, post #1

Ciężka sprawa . Możesz napisać do polskich firm animart efunzine z takim pytaniem czy gdzieś nie maja ale chyba właściwsze będzie uderzenie do niemieckich firm szanse trafienia są spore .

Benedykt

[#3] Re: Skąd zdobyć legalnego Reala 3d w ostatniej wersji?

@ender, post #1

animacje np w grze stardust robione byly w real3d

http://hol.abime.net/cleanurl.php?find=stardust&y=

Ostatnia modyfikacja: 16.05.07 21:40
[#4] Re: Skąd zdobyć legalnego Reala 3d w ostatniej wersji?

@ender, post #1

Na pierwszym Cover CD dołączanym do Amiga Format była zamieszczona pełna wersja Real'a (v2.49). A do 77 numeru dyskietka z programem w wersji 1.4. Mogę zamieścić linka do obrazu tej dyskietki (na stronie Amiga Magazine Rack) ale nie wiem czy to zgodne z regulaminem.

Ostatnia modyfikacja: 16.05.07 21:51
[#5] Re: Skąd zdobyć legalnego Reala 3d w ostatniej wersji?

@ppill, post #4

Witam!
Jeżeli byłoby to zgodne , to chętnie bym skorzystał. Muszę poszukać też płytki, o której wspominałeś.
Dzięki i pozdrawiam wszystkich, którzy odpowiedzieli! OK
[#6] Re: Skąd zdobyć legalnego Reala 3d w ostatniej wersji?

@ppill, post #4

Raz kozie śmierć :)

[proszę nie linkować do plików o nieustalonej legalności - moderator]

[#7] Re: Skąd zdobyć legalnego Reala 3d w ostatniej wersji?

@kjb, post #6

Witam!
Wielkie dzięki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :P
[#8] Re: Skąd zdobyć legalnego Reala 3d w ostatniej wersji?

@ender, post #1

Na Amidze 500 z 1 MB to można było uruchomić Reala 1.4. Jeśli natomiast chcesz się bawić ostatnią amigową wersją, 2.49 bodajże, to motorolka 030/50 MHz jest wg. mnie za wolna do tego.

[#9] Re: Skąd zdobyć legalnego Reala 3d w ostatniej wersji?

@Pinto, post #8

Ja mam Reala 1.4 :)

Obecnie jest "do tyłu" :P

[#10] Re: Skąd zdobyć legalnego Reala 3d w ostatniej wersji?

@ender, post #5

Mam mostwo plytek z Amiga Format, moge rzucic okiem wieczorem:)

[#11] Re: Skąd zdobyć legalnego Reala 3d w ostatniej wersji?

@MrT, post #10

Byłbym zobowiązany, szczególnie gdyby była to ta nowsza wersja. Dzięki za odpowiedź. super OK!
[#12] Re: Skąd zdobyć legalnego Reala 3d w ostatniej wersji?

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #3

Widziałem, moim zdaniem świetne. Podobnie chyba w star crusarder. Mam pytanie, w którym realu to było zrobione, w tym 1.4 na A500 czy nowszym 2.94 czy wyższym? OK

Jeżeli ktoś nie ma karty graficznej, to można nawet poszaleć. ( Ja karty GFX nie mam). Szczerze to juz nie moge się doczekac wakacji, żeby poszaleć z realem i spróbowac zrealizować mój stary projekt ;) Nie orientujesz sie czy w Back Bone (pakiet do tworzenia gier) można używac obrazków stworzonych w realu? :P

Pozdrawiam
[#13] Re: Skąd zdobyć legalnego Reala 3d w ostatniej wersji?

@pwe, post #9

Wiesz jak się nie ma karty grafiki, to może nie całkiem. Zreszta od czegos trzeba zacząć.

Pozdrawiam :P
[#14] Re: Skąd zdobyć legalnego Reala 3d w ostatniej wersji?

@MrT, post #10

Może znajdziesz na niej Back Bone lub jakieś kody źródłowe gier przygodowych (uwolnione, które można wykorzystać modyfikować itp.) ?

Pozdrawiam ;)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem