[#1] Fusion Retro Books - darmowe PDF`y
Na Fusion Retro Books można znów za darmo pobrać książki w formacie PDF. Tym razem są to:
-The story of US Gold
-The story of the Commodore 64 in pixels
[#2] Re: Fusion Retro Books - darmowe PDF`y

@nostrum666, post #1

Czy można to jakoś ściągnąć bez logowania?
[#3] Re: Fusion Retro Books - darmowe PDF`y

@nostrum666, post #1

Warto nadmienić, że niektóre inne pdfy (np. The story of the Commodore Amiga in Pixels_ - polecam!) można kupić niewiele drożej niż za darmo (1 GBP).
[#4] Re: Fusion Retro Books - darmowe PDF`y

@ZbyniuR, post #2

Nie wiem. Ja założyłem tam konto przy ostatnim rzucie darmowych PDFów.
[#5] Re: Fusion Retro Books - darmowe PDF`y

@ZbyniuR, post #2

Można, podajesz fikcyjne dane do zakupu, nie zakładasz konta i masz możliwość zassania towarów z koszyka.
[#6] Re: Fusion Retro Books - darmowe PDF`y

@BenHur, post #5

Ja tam kiedyś zakładałem konto żeby pobrać darmowe publikacje wymienione w pierwszym poście. No właśnie nie warto zakładać konta. PDF-y nie są widoczne (ja nie mam) w swoim panelu, chociaż te stare linki które przyszły na e-mail działają. Chciałem się wypisać z tego, ale jest to nieskuteczne, spam i tak przychodzi.
[#7] Re: Fusion Retro Books - darmowe PDF`y

@adam_mierzwa, post #6

Po co konto?

C64

Jest jeszcze link do książki o Amidze, ale nie wiem czy mogę zamieścić ;)

Ostatnia aktualizacja: 22.05.2019 12:08:53 przez lopezpb
[#8] Re: Fusion Retro Books - darmowe PDF`y

@BenHur, post #5

Faktycznie taka metoda działa.
Dzięki :)
[#9] Re: Fusion Retro Books - darmowe PDF`y

@ZbyniuR, post #8

Jeżeli ktoś ma ochotę to znowu można pobrać za darmo kilka książek.
[#10] Re: Fusion Retro Books - darmowe PDF`y

@nostrum666, post #1

Ściągnąłem wszystkie. Jak kogoś boli zakładanie konta, to zaraz potem może je skasować ;)
[#11] Re: Fusion Retro Books - darmowe PDF`y

@MarcinLP, post #10

BenHur w poście 5 podał metodę jak ściągnąć te darmowe bez logowania się, i to działa. :)
[#12] Re: Fusion Retro Books - darmowe PDF`y

@ZbyniuR, post #11

Ja sciagalem bez logowania ;)
[#13] Re: Fusion Retro Books - darmowe PDF`y

@WojT_GL, post #12

Znalazłem coś podobnego "8-bit Annual", są dostępne 2018 i 2019 każdy po ok 100MB.
Papierowe po 30€, w PDF tu i tam są po 10€, ale tu są darmo:
https://www.eightbitmagazine.com/?fbclid=IwAR30O1so6RuKFhudB3gsoDZwIAZicDqV2OvfZTHe1dWfd-mF6wWSXiisckw

Zawartość: AMSTRAD ■ ATARI ■ BBC MICRO ■ COMMODORE ■ MSX ■ NINTENDO ■ SEGA ■
[#14] Re: Fusion Retro Books - darmowe PDF`y

@ZbyniuR, post #13

Super ,thx
[#15] Re: Fusion Retro Books - darmowe PDF`y

@simka113, post #14

Trafiłem na kolejne źródło grubych PDF-owych kolorowych tomiszczy o grach i retro maszynach. Co prawda po angielsku, ale te z nich które mają OCR a nie tylko skany stron to najnowsze przeglądarki potrafią te teksty tłumaczyć. :)

https://archive.org/download/2021-05-19-8-Bit-Retro-Magazines

Polecam też poszukać tam publikacji typu "Videogames Hardware Handbook 1980-2001" albo kliknąć tu:

http://www.tabalabs.com.br/esquemateca/videogames/ po "Encyclopedia_of_Game_Machines". :)

Ostatnia aktualizacja: 25.08.2026 16:11:52 przez ZorrO
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem