[#1] 4xEIDE Buffered Interface
Witam potrzebuje pomocy wczoraj włączyłem amige 1200 i przy wczytywaniu otrzymałem wiadomość I cant find 4xEIDE buffered interface dodam ze interfejs jest zainstalowany i dzień wcześniej było wszystko ok instalacja sterowników na nowo nic nie dała i teraz pytanie czy uległ uszkodzeniu sam interfejs bo wychodzi ze amiga go nie widzi dodam ze wczytuje normalnie ale trochę wolniej niż zwykle.

Ostatnia aktualizacja: 27.05.2019 07:59:29 przez Chmielu96
[#2] Re: 4xEIDE Buffered Interface

@Chmielu96, post #1

Miałem podobny przypadek w FastAta.
Przez pewien czas używałem wtedy LoadEIDE i eide.device.
Ładnie wykrywane były cztery urządzenia i całość działało tylko wolniej, ale szybciej niż bez eide.device
Potem się wszystko automagicznie naprawiło i juz nie dociekalem co było przyczyną.
[#3] Re: 4xEIDE Buffered Interface

@Chmielu96, post #1

Już problem rozwiązany zbyt małe napięcie dochodziło do interfejsu więc się nie załączał działał tylko jak zwykła przelotka dla danych dlatego też sterowniki pokazywały błąd o nie wykryciu 4xEIDE powodem spadku napięcia okazała się wtyczka zasilająca została zainstalowana ta z allegro za 39zł wszytko wróciło do normy.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem