kategoria: A1200
[#1] Jak karta do A1200 przy określonym budżecie?
Cześć,

chciałem kupić jakieś rozszerzenie do Amigi 1200. Chodzi o RAM + ewentualnie coś z coprocesorem.
Pomyślałem o Blizzardzie. Pamiętam jak w zeszły roku ceny oscylowały w okolicach 1000zł, dziś sięgają nawet 2000zł.

I tu pojawia się moje pytanie.
Co najlepiej kupić do mniej więcej 1000zł ,a co do 500zł ?
Wiem, że są różne rozwiązania ACA, Elbox, etc. Pytanie co będzie najlepszy wyborem przy takim budżecie?
[#2] Re: Jak karta do A1200 przy określonym budżecie?

@wayne, post #1

Do 500 to 8 MB fastu. Do 1000 można polować na aca z 020 lub 030. Ewentualnie jakiś Elbox 030.
[#3] Re: Jak karta do A1200 przy określonym budżecie?

@wayne, post #1

Pytanie brzmi; co chcesz na Amidze robić, co chcesz i czego oczekujesz od AMIGI?
[#4] Re: Jak karta do A1200 przy określonym budżecie?

@Stoopi, post #3

Chciałbym wygodnie pograć z WHDLoad.
[#5] Re: Jak karta do A1200 przy określonym budżecie?

@wayne, post #4

Jeśli gry tylko, to ELBOX 8MB. Gotek jako DF0: i z głowy.
[#6] Re: Jak karta do A1200 przy określonym budżecie?

@Stoopi, post #5

Potwiedzam. Mam A1200 z 8MB Fastu i do gier WHDLoad nic więcej nie potrzeba.
[#7] Re: Jak karta do A1200 przy określonym budżecie?

@poweredjj, post #6

Są gry i są gry. Jak ci na tym Gloom chodzi? :)
[#8] Re: Jak karta do A1200 przy określonym budżecie?

@wayne, post #4

Szybka 030 (powyżej 40MHz) i fastu ile wlezie. Do WHDLoad nie ma chyba lepszego zestawu.
[#9] Re: Jak karta do A1200 przy określonym budżecie?

@ZbyniuR, post #7

Pytanie czy dla tych kilku gier FPP warto doplacac kilka stowek. Moim zdaniem skorka nie warta wyprawki. Na 8MB ruszy pod WHDLoad 99% gier wydanych na Amidze. Jak ogra je wszystkie to moze do tego czasu kolega odlozy kolejne 500 zyka zeby dolozyc do jakiejs mocniejszej karty i ograc pozostale 1%.
[#10] Re: Jak karta do A1200 przy określonym budżecie?

@Axi0maT, post #9

I to też jest prawda. Można też ten 1% ograć na emulcu. :)
Choć to nie tylko FPP, bo są też ścigałki i latałki i strategie i logiczne...

Ostatnia aktualizacja: 03.06.2019 08:50:23 przez ZbyniuR
[#11] Re: Jak karta do A1200 przy określonym budżecie?

@Axi0maT, post #9

Na 030 pogra się wygodniej niż na gołych 8 mb fast. Poza tym obejrzy parę demek więcej. Wszystko zależy od Niego i ile środków zabezpieczył na ten cel. Miałem 8 mb fast, mam 030 i nie żałuję wymiany karty.
[#12] Re: Jak karta do A1200 przy określonym budżecie?

@misiek2, post #11

A ja mam jedno i drugie i nie widze wiekszej roznicy. WHDLoad niemal identycznie dzial. Przerost formy nad trescia. Jedyna roznica (pomijajac FPSy) to widze tylko podczas buszowania pod Workbenchem.
[#13] Re: Jak karta do A1200 przy określonym budżecie?

@Axi0maT, post #12

Bo tak jest w tych 99% gier pisanych pod A500 lub gołą A1200/CD32. :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem