kategoria: A1200
[#1] Obudowa do re-amigi A1200
Ponieważ powili lecę z lutowaniem projektu re-amiga 1200, mam na dzieję, że zakończy sie sukcesem , zaczynam rozglądać się za obudową do tej płyty oraz klawiaturą.

Jeżeli nie uda mi się kupić oryginalnej obudowy z klawiaturą, to myślę nad alternatywnym rozwiązaniem.

Z klawiaturą to chyba pójdę w zakup adaptera (USB AMiKEY 1200 od electronica4you) i klawiaturę bezprzewodową, czy ktoś używa i może potwierdzić, że nie ma z tym problemów?

Jeśli chodzi o obudowę to jest większy problem, czy możecie polecić jak najmniejszą obudowę desktop od PC (najlepiej czarną), w która wejdzie płyta z A1200? oczywiście wiem, że tylną ściankę będę musiał wymodzić własnoręcznie, chodzi o to aby zmieścić płytę, porty sobie wyprowadzę własną pracą.

Jakieś inne propozycje ?
[#2] Re: Obudowa do re-amigi A1200

@lopezpb, post #1

Checkmate A1500 Plus

Once the Kickstarter project is complete and all orders are satisfied, you will be able to create a user account and place your order for following batches.
[#3] Re: Obudowa do re-amigi A1200

@Cedrat, post #2

To widziałem, wygląda super, jednak prawie 1500zł z obudową na klawiaturę i resztą, mocno przerasta moje możliwości finansowe :)

Ostatnia aktualizacja: 11.06.2019 14:59:52 przez lopezpb
[#4] Re: Obudowa do re-amigi A1200

@lopezpb, post #1

A standardowa od A1200? Jakiś NOS, czy coś :)
[#5] Re: Obudowa do re-amigi A1200

@X-Type^HVR, post #4

Czyżby nikt nie dopasowywał jakiejś ładnej obudowy od PC do 1200?
[#6] Re: Obudowa do re-amigi A1200

@lopezpb, post #5

Ależ tak. I to nawet w bardzo przystępnej cenie
[#7] Re: Obudowa do re-amigi A1200

@recedent, post #6

No cena, bardzo przystępna

Ciekawe czy płyta weszła by do jakiejś obudowy HTPC?

Ostatnia aktualizacja: 12.06.2019 08:10:03 przez lopezpb
[#8] Re: Obudowa do re-amigi A1200

@lopezpb, post #7

np takiej: https://www.alternate.pl/Cooltek/G3-HTPC-Czarny-Srebrny-Obudowa-HTPC/html/product/1106974
[#9] Re: Obudowa do re-amigi A1200

@lopezpb, post #5

Oczywiście, że dopasowywał... kiedyś... :) ale teraz? po co komu kolejny mebel? no chyba, że ma miejsce... btw. kiedyś z dopasowywanych miałem Infinitiv i... teraz bym tego nie kupił
[#10] Re: Obudowa do re-amigi A1200

@recedent, post #6

design tej obudowy (i ogólnie wygląd) jest proporcjonalny do ceny
[#11] Re: Obudowa do re-amigi A1200

@X-Type^HVR, post #10

To tylko przykładowa obudowa, bardziej chodzi mi o to czy da się wpasować w coś podobnego.

W sumie kompletą oryginalną 1200 już mam i tak kombinuje w sumie, może bez sensu aby postawić sobie re-amigę w takiej obudowie koło pozostałego sprzętu pod TV do tego klawiaura bezprzewodowa + mysz i joy i maszynka do gier jak znalazł

Ostatnia aktualizacja: 12.06.2019 11:00:53 przez lopezpb
[#12] Re: Obudowa do re-amigi A1200

@lopezpb, post #11

w sumie... może ma to sens Hmm szkoda, że nie było takiego połączenia CDTV z A1200 (nie mówię o CD32 :)
[#13] Re: Obudowa do re-amigi A1200

@lopezpb, post #5

Kiedyś alternatywą dla obudów Elboxu były obudowy Gift. Ja mam coś takiego (https://www.efunzine.com/page.php?a=pro&id=65) i zostało dobrze wycięte pod A1200.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem