[#1] PFSsalv
Znowu padla mi partycja (chyba z moim dyskiem jest cos nie tak albo nie laczy mi interfej 4xIDE)
Tobyla 10 gigowa partycja PFS2 w srodku dysku, po resecie zrobila sie niedosowa. Probowalem odzyskiwac dane DiskSalvem4, ale ten znalazl mi tylko foldery i male pliki (prawdopodobnie te ktore mieszcza sie w jednym bloku). Wszystkie ustawienia partycji w HDToolBoxie sa na pewno prawidlowe bo mialem je spisane.
Uzylem PFSsalwa i wywala mi komunikat ze 'brak dysku w napedzie DH2'. W dokumentacji programu nie ma slowa o takim komunikacie a pisze dokladnie ze sie go uzywa kiedy partycja jest widziana jako NDOS:. Zrobilem probe na innej, sprawnej partycji PFS2 i jest ok, wyswietla mi wszystkie pliki. Wiec sobie wymyslilem, ze zrobie szybki format tej partycji i dopiero ja PFSsalvem potraktuje. Jak wymyslilem, tak zrobilem i PFSsalv lyknal te partycje ale plikow ani sladu. Czym by to teraz uratowac?

[#2] Re: PFSsalv

@vi-bee, post #1

PFS2

Na litość... SFS-sie. Widzisz i nie grzmisz?
[#3] Re: PFSsalv

@vi-bee, post #1

sprawdz z parametrem force i makeroot mnie tak pomoglo odzyskac pliki.

Ostatnia modyfikacja: 30.05.07 01:05
[#4] Re: PFSsalv

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #3

Dzieki wielkie! Poszlo :D Czesc odzyskana ale braklo buforów, zwiekszylem na 10000 i wlasnie jedzie od nowa...

[#5] Re: PFSsalv

@vi-bee, post #1

Niczym tego nie odzyskasz. Ja już o podobnej sytuacji pisałem ze trzy lata temu na AmigaPL. U mnie to występiło jak wyłączyli mi prąd. Podobno PSF jest lepszy oa FFS, ale to bzdura. W przypadku FFS (nawet powyżej 4GB) można wszystko odzyskać. Natomiast u mie na PSF3 dane wyleciały w kosmos. Od tamtego czasu mam FFS z blokiem 4KB i jest to szybsze i pewniejsze od SFS i PSF.
[#6] Re: PFSsalv

@kmilota, post #5

Ciezkie przezycia, ale SFSa tez odzyskiwalem z hardcorowych sytuacji i musze przyznac, ze z pozoru nie bylo to takie trudne... czasami "troche techniki" i czlowiek sie gubi... :)

[#7] Re: PFSsalv

@kmilota, post #5

Odzyskalem ok 4 z 6GB W tym najcenniejsze zbiory, reszta wsiakla.
Juz nie raz odzyskiwalem cale partycje PFS po uszkodzeniu RDB, a tym razem nie wiem czemu sie nie dalo. Za to partycja SFS po przywroceniu RDB sie nie pojawila, tę SFSsalvem uratowalem, a to troche trwalo.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem