@dzikus35, post #30
@dzikus35, post #29
Za to jak podłączam do mojego LG 55lx9500 to obraz pojawia się na sekundę i znika i tak w kółko...czyli dalej lipa,tv jest z 2010roku, niestety też podłączam przez przedłużacz scart bo kabelek od amigi jest za krótki.Może znowu on jest winny.
@Arturo, post #32
@dzikus35, post #34
Wyczytałem, że rf oraz composite obsługiwany jest przez dac natomiast rgb w ogóle przez osobny układ.Sygnał video w postaci cyfrowej wychodzi z układu Lisa do DAC-a, który zamienia go w postać analogową. W tej postaci sygnał podawany jest na wyjście RGB, oraz do enkodera koloru (układ Sony CXA1145). Sygnał z enkodera idzie na wyjście Composite, oraz do modulatora RF.
Zakupiony kabel ma 160cm plus 200cm przedłużka
chociaż i tak do końca nie pojmuje bo przez taki sam konwenter mam podpięte wii classic kablem oryginalnym rgb scart i obraz jest (no ale widać rgb>rgb nie rowne...)Wyjście video Wii Classic posiada zarówno sygnały RGB jak i Composite. W amigowym gnieździe RGB sygnału Composite nie ma. Kabel od Wii ma doprowadzone do SCART-a zarówno sygnały RGB jak i kompozyt, ot i cała zagadka. Więcej czytania to mniej niepojmowania.
@Krashan, post #39
@Norbert, post #41
@dzikus35, post #34
Zakupiony kabel ma 160cm plus 200cm przedłużka(objaw obraz pojawia się na sekundę(Czasami właściwy,czasami rozmazany lub z zielonym tłem) i znika.Po dłuższej chwili znowu się na sekundę pojawia, taki sam objaw jest na early menu.
@Arturo, post #44
@dzikus35, post #45
@dzikus35, post #47
@Krashan, post #39
@Adinfo, post #50
@Adinfo, post #50
@Adinfo, post #50
Nie wiem czy jest jakiś związek braku obrazu z DiagROM - czy on puszcza obraz tylko po RGB.